Kamperen in Noord-Holland

Kamperen in eigen land: campings in Noord-Holland

Kamperen in eigen land. De laatste jaren doen we dat steeds vaker. Iedere keer zijn we weer verrast door de hoeveelheid campings in Nederland. Elke provincie heeft zijn eigen pareltjes. De hoogste tijd dus om er eens een paar uit te lichten. We beginnen dicht bij huis, in ons eigen Noord-Holland.

Vroeger kampeerden we één keer per jaar, en altijd in het buitenland. Maar nu Love2camp bestaat trekken we er steeds vaker op uit voor korte tripjes in eigen land. Meestal gaan we richting het zuiden of oosten, maar eigenlijk zijn er dicht bij huis – voor ons is dat het midden van het land – ook heel wat campings te vinden. Deze drie bijvoorbeeld.

Camping Bakkum

Foto: Camping Bakkum

Kamperen aan de kust

Camping Bakkum in Castricum aan Zee
Deze staat op mijn wishlist. Op menig zomerse dag ben ik er langs gereden op weg naar het strand. Terwijl ik stapvoets richting kust reed, zag ik kampeerders naar het strand wandelen en fietsen. Dus alleen al vanwege de ligging is deze camping een aanrader. Maar er is meer, zo vertelde een vriendin die er regelmatig heen gaat me.

De kampeerplaatsen zijn ruim, voor kinderen is er genoeg te beleven en het sanitair is schoon. Bovendien is de ligging perfect. Wil je niet naar het strand, dan is er in de omgeving genoeg te beleven. Je kunt er prima fietsen en steden als Amsterdam, Haarlem en Alkmaar zijn prima bereikbaar.

Het enige minpuntje is op het eerste gezicht het formaat van de camping. Ik moest even slikken toen ik las dat Camping Bakkum 1765 plaatsen heeft. Eigenlijk is 500 plekken voor mij wel de max. Maar vanwege de vele enthousiaste verhalen die ik heb gehoord blijft hij me trekken. Dit jaar wil ik er echt eens een (lang) weekend naartoe.

Camping Zeeburg

Vrolijke eco-cabins in Amsterdam (Foto: Camping Zeeburg).

Kamperen in de stad

Camping Zeeburg in Amsterdam
Zelf woon ik op een steenworp afstand van Amsterdam, dus de kans dat ik ooit Camping Zeeburg aan doe acht ik klein. Maar voor mensen die de hoofdstad graag willen ontdekken, lijkt me dit een prima uitvalsbasis. Op de fiets ben je in een kwartiertje in het centrum. Liever met de tram? Lang wachten hoeft niet, want iedere vijf minuten rijdt er een langs.

Met een 7,9 is Camping Zeeburg de best scorende Amsterdamse camping op Zoover. Bezoekers roemen de ligging, de sfeer én de kruidentuin waar je naar hartelust smaakmakers kunt plukken.

Naast kampeerplekken zijn er op de camping accomodaties te huur: de vrolijk gekleurde houten eco-cabins en eveneens kleurrijke wagonettes. Leuk!

Fransche kamp

Ook deze beauty stond een seizoen op De Fransche kamp.

Kamperen in de natuur

De Fransche Kamp in Bussum
Ben je op zoek naar een seizoensplaats waar je volop van de natuur kunt genieten? Dan is seizoenkampeerterrein De Fransche Kamp misschien wel wat voor jou. De 380 kampeerplekken liggen middenin het Spanderswoud bij Bussum.

Ben je de rust een beetje beu dan heb je in een wip wat meer reuring om je heen. Mediastad Hilversum, Laren, Blaricum en natuurlijk Bussum; het is allemaal om de hoek. Bovendien ben je met de trein in een half uurtje in het centrum van zowel Amsterdam als Utrecht.

Wat is jouw favoriete camping in Noord-Holland? Laat het ons weten!

[su_button url=”https://www.facebook.com/Love2camp.nl/” style=”flat” background=”#e86030″ size=”7″]Like Love2camp op Facebook! »[/su_button]

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK:
Kamperen in Noorwegen met kinderen
Kamperen in Zweden
Kamperen in Denemarken
Kamperen in Macedonië
Kamperen in Engeland
Kamperen in Hongarije
Kamperen in Kroatië
Kamperen in Portugal
Kamperen in Zwitserland
Kamperen in Slovenië
Kamperen in Oostenrijk
Kamperen in Slowakije

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *