Kamperen in Frankrijk steeds waarschijnlijker

Goed nieuws voor Francofielen. Het wordt steeds waarschijnlijker dat we deze zomer in Frankrijk kunnen kamperen. Het lijkt erop dat de grenzen per 15 juni open gaan.

De Franse premier Édouard Philippe gaf vanmiddag een langverwachte persconferentie. Hierin zou hij vertellen of buitenlandse toeristen deze zomer weer welkom zijn in Frankrijk. En dat ziet er goed uit. In overleg met andere Europese landen wil Frankrijk de grenzen over ruim twee weken – op 15 juni – weer open stellen. In dat geval kunnen ook Nederlanders weer naar la douce France reizen.

Corsica view

Zomer bleu-blanc-rouge

Natuurlijk zette Philippe een kanttekening. Zo gaan de grenzen alleen open als het coronavirus niet opnieuw oplaait. Gebeurt dat niet, dan ziet het er volgens de premier goed uit. “De vrijheid wordt de regel, het verbod de uitzondering”, zei Philippe. Zijn bericht is best verrassend. Onlangs zei de Franse staatssecretaris van Toerisme nog dat hij pleitte voor een zomer die bleu-blanc-rouge – de kleuren van de Franse vlag – zou zijn. Die kleuren hebben wij weliswaar ook in onze vlag, maar niet in die volgorde. Het bleef dus spannend voor mensen die in de zomer graag naar Frankrijk afreizen.

Kamperen in Frankrijk

Populaire vakantiebestemming

En dat zijn er elke zomer heel veel. Frankrijk is bij Nederlanders traditiegetrouw een populaire vakantiebestemming. Ook bij ons! Martine ging elk jaar naar Frankrijk op vakantie. Vorig jaar ook, alleen waagde ze in de tweede week de oversteek naar Spanje. Ook Marije is bijna elk jaar wel in Frankrijk te vinden, zoals vorig jaar in St-Rémy-de-Provence op camping Monplaisir.

Camping Monplaisir

Gaan wij naar Frankrijk?

Normaal gesproken staan onze vakantieplannen voor de zomer rond deze tijd wel vast. Dit jaar is het allemaal anders. Hier lees je er meer over. Martine heeft Spanje inmiddels verruild voor een vakantie in eigen land. Voor Marije ligt alles nog open. Natuurlijk, Frankrijk lonkt… Maar het moet wel verantwoord zijn én het is nog afwachten of het eventueel mogelijk is om een camping te reserveren. En 1500 kilometer rijden, zoals andere jaren? Dat is voor ons dit jaar sowieso niet de bedoeling. Alles is nog zo onzeker.

En jij, wil jij deze zomer in Frankrijk kamperen?

Op zoek naar een Franse camping?

De afgelopen jaren bezochten wij heel wat Franse campings. Je vindt ze hier.

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
Camping Sandaya La Côte de Nacre 6
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *