kamperen_in_macedonie

Kamperen in Macedonië

“Waarom schrijf je niet eens een blog over kamperen in Macedonië?”, vroeg een collega me laatst. “Dat land schijnt hartstikke hip te zijn.” En zo geschiedde. Ik struinde stante pede het internet af op zoek naar campings in Macedonië. Wil je weten of ik ze gevonden heb? Lees dan even verder.

Macedonië doet me op de een of andere manier aan het Eurovisie Songfestival denken. Vraag me niet waarom, want hoger dan de twaalfde plek is het land nooit gekomen. Dat je in Macedonië ook kunt kamperen, daar had ik in ieder geval nog nooit aan gedacht. De opmerking van mijn collega was dus wel een eye-opener. Overigens draagt het Balkanland officieel de naam Voormalig Joegoslavische Republiek Macedonië. Dit omdat een deel van Griekenland ook Macedonië heet.

kamperen_in_macedonie

Voor als je het even niet weet: hier ligt Macedonië dus…

Geschiedenisles

Macedonië maakte tot 1991 deel uit van Joegoslavië. Van de burgeroorlog die dat land in de jaren negentig teisterde was in Macedonië, naar verluid, weinig te merken. Dit veranderde toen jaren later de oorlog in buurland Kosovo uitbrak. Macedonië ving veel vluchtelingen op en dit zorgde voor grote onrust. Die is inmiddels voorbij en het land ontpopt zich meer en meer tot vakantieland. Alhoewel ik niet meteen enthousiast word als ik het reisadvies van de Rijksoverheid lees. Zo kun je het berggebied van Kumanovo tot aan de grens met Servië beter mijden.

Campings in Macedonië

Mocht je je kampeervakantie desondanks in Macedonië willen doorbrengen, dan kun je onder meer terecht op deze campings.

Camping Rino in Kalishta

Foto: Camping Rino

Foto: Camping Rino

Een kleine familiecamping aan het meer van Ohrid. Rino ligt op zo’n drie uur rijden van de Macedonische hoofdstad Skopje. Voor het geld hoef je een overnachting hier niet te laten. Met z’n tweeën overnacht je al voor tien euro. Neem je twee koters mee, dan betaal je 15 euro. Dat zijn nog eens fijne prijzen. Bovendien krijg je op de dag van aankomst ook nog eens een koffie, thee of raki én een dessert van het huis en staat er iedere ochtend een verse koffie voor je klaar. Gastvrij! Vervelen hoef je je niet tijdens je verblijf op camping Rino. In de omgeving kun je zwemmen, hiken, mountainbiken, paragliden en kanoën. Afstand vanaf Utrecht: ongeveer 2348 kilometer.

Camping Bellevue in Skopje

camping bellevue skopje

Camping Bellevue in Skopje (foto: promobil.de)

De reviews op Zoover zijn niet bijzonder, maar aangezien dit de enige camping in (de buurt van) hoofdstad Skopje is, mag hij in deze lijst niet ontbreken. De camping hoort bij het naastgelegen hotel, waar je ook kunt eten. Dit kun je natuurlijk ook doen in de stad; met de bus ben je in een kwartier in het centrum. Voor Macedonische begrippen is deze camping vrij prijzig. Voor een nachtje betaal je 28 euro. Afstand van Utrecht: 2164 kilometer.

Autocamping AS in Struga

autocamping

Foto: Autocamping AS

Ook deze grote camping (1000 plekken) is onderdeel van een hotelketen. Het mag de pret niet drukken. De camping heeft een privé strandje aan het kristalheldere meer van Ohrid en ligt op zo’n 2,5 kilometer van Struga. In deze stad wordt eind augustus een jaarlijks terugkerend internationaal poëziefestival   plaats. Vanaf de bruggetjes over de rivier Zwarte Drim worden de gedichten voorgedragen. Het schijnt uiterst romantisch te zijn. Afstand van Utrecht: ongeveer 2345 kilometer.

Kamperen in Macedonië?

Ik twijfel. Het Balkanland lijkt me zonder meer prachtig. Dat ik er ooit naar toe ga, sluit ik ook zeker niet uit. Ik denk wel dat ik dan voor een hotelletje kies. Op internet vond ik maar bar weinig campings. En dat betekent volgens mij weinig goeds. En van de campings die ik wel vond werd ik niet meteen heel blij. Kamperen in Macedonië. Toch maar niet.

Heb jij in Macedonië gekampeerd? Ik hoor graag je ervaringen!

Bekijk meer van onze serie ‘Kamperen in…’

Kamperen in Kroatië

Kamperen in Slowakije

Kamperen in Engeland: Cornwall en Devon

Kamperen in Oostenrijk

Kamperen in Zweden

Kamperen in Slovenië

Kamperen in Zwitserland

Kamperen in Portugal

Kamperen in Hongarije

Kamperen in Denemarken

2 antwoorden
  1. Trudy
    Trudy zegt:

    Tijdens onze rondreis door de West Balkan waren we ook in Macedonië, deels op de in je artikel genoemde campings. Zeker camping Rino is een aanrader! Zie voor onze ervaringen verder ons verslag http://www.slakopreis.nl/ search/label/Macedonië. Het is een mooi land en je kunt er zeker meer tijd doorbrengen dan wij deden
    .

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *