Kamperen in Montenegro, deel 2

Gastblogger Roy maakte afgelopen zomer een roadtrip door Montenegro. In dit tweede deel van zijn verslag reist hij verder door het Balkanland.

Roy begon zijn vakantie in Montenegro op Camping Zlokovic aan het meer van Kotor. Hier vertelde hij al hoe deze camping is bevallen en gaf hij tips voor leuke uitstapjes. In dit vervolg van zijn verslag reist hij verder door Montenegro.

Camping Maslina

Van camping Zlokovic reden we door naar Petrovac, een dorp dat wat zuidelijker aan zee ligt. Naar Camping Maslina (maslina betekent olijf, elke camping op de Balkan stikt van de olijfbomen). Alle eigenaren van de campings kennen elkaar, laat de een de ander bellen en je bent verzekerd van een plekje. Handig!

Camping Maslina

Prima plek op camping Maslina.

Maslina bleek een stuk groter, maar heel knus opgedeeld waardoor je niet het gevoel hebt op een grote camping te staan. Alleen aan het begin van de avond is het bij de (schone!) douches erg druk. Iedereen komt van het strand af en wil voor het eten douchen.

Je kunt binnendoor in een paar minuten van de camping naar het strand lopen. Het strand is druk. Denk aan Italië, alleen dan in Montenegro. Betaalde ligbedden, maar ook gratis delen waar je met de handdoek op de kiezels kunt liggen. Eigen parasol mee en je kunt de hele dag chillen aan het water.

In het minidorpje (zonder naam) bij de camping zijn tal van goedkope restaurants. Het is vlees wat de klok slaat, maar dan heb je ook wat. Voor weinig. In het dorp is een kleine supermarkt, waar het ’s avonds erg druk is.

Een paar kilometer verder ligt Petrovac, waar de toeristenhotels domineren, en waar dus ook grotere supermarkten en restaurants zijn. En een pinautomaat. Je kunt wel met pin afrekenen op de camping. Kosten: 15 (!) euro per nacht all-in, voor een auto, tent, twee personen, stroom, toeristenbelasting etc. Koopje. Doen!

Varen op het meer van Skadar

Omdat Montenegro zo klein is (half zo groot als Nederland) kun je vanaf de camping naar veel mooie gebieden rijden. Het meer van Skadar bijvoorbeeld, nog geen half uur van Maslina vandaan.

Meer Skadar

Het meer van Skadar.

Boek een boottocht op dit meer in Virpazar, je wordt niet teleurgesteld. (let op: zoek de officiële VVV, want al die andere 100 aanbieders zijn oplichters).

Stevi Stefan

Sveti Stefan.

Vlakbij Petrovac ligt het fascinerende Sveti Stefan – een mini eilandje voor de kust. Alleen voor de rijken, want een ligbedje op het strand kost daar 120 euro per dag. Je kunt er een leuke wandeltocht langs een aantal stranden maken, met mooie uitzichten en je verbazen over alle rijke Russen en Albanezen die hier op het strand liggen.

Ben jij net als Roy enthousiast over Montenegro? Ben je er geweest en heb je nog andere campingtips? Schroom dan niet ze te delen.

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
Camping Sandaya La Côte de Nacre 6
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *