Kamperen in Montenegro

Montenegro is nog niet zo bekend als vakantieland. Massatoerisme vind je er dus niet. Wél veel mooie plekjes, zo ontdekte gastblogger Roy afgelopen zomer. Hij maakte een roadtrip door Montenegro en laat ons hier meegenieten.

Of we die vijgen aan de hoge takken wilden plukken, daar kon ze zelf niet bij. Konden we ze mooi meenemen voor onderweg. De eigenaresse van Camping Zlokovic liep iedere ochtend met een mandje vijgen langs de tenten en caravans – da’s fijn wakker worden. En het kan ook op zo’n kleinschalige camping met slechts een tiental plekken.

Camping Zlokovic

Aan de baai van Kotor, een prachtig meer in Montenegro, zijn tal van kleine campings, en wij kozen voor Camping Zlokovic bij het dorpje Josice. Geen idee waarom eigenlijk. Ja, de recensies waren prima en er was plek, niet onbelangrijk. Korte reserveringen deden ze niet aan. Kom maar in de ochtend, mailde de eigenaar, dan is er altijd wel plek.

Dat bleek een zeer ruime plek voor twee personen, een tent en auto. Bij het afrekenen bleek het 25 euro per nacht te kosten. Natte vingerwerk van de eigenaar. Alleen cash aftikken, dus wellicht dat je volgend jaar iets meer of minder betaalt. Inclusief vijgen dus, dat dan weer wel.

Het sanitair bleek prima in orde, om de hoek een pinautomaat; bakkerij en kleine supermarkt op loopafstand in het dorpje en een geweldig restaurant naast de camping, aan het meer. Lunchen met verse mosselen voor 5 euro, ontbijten met een omelet voor 2 euro, je zou er bijna niet voor gaan koken.

Camping Zlokovic - baai van Kotor

Vanaf Camping Zlokovic loop je zo het meer van Kotor in.

Meer van Kotor

Al met al is Camping Zlokovic de ideale plek om een paar dagen te blijven en de omgeving te verkennen. Je loopt vanuit je tent zo het meer van Kotor in, dus een dagje zwemmen is aan te raden. Inclusief uitzicht op het varende flatgebouw Holland America Lijn dat vanuit Dubrovnik richting Kotor voorbijgleed.

De autorit om het meer is prachtig. Bezoek het intrigerende dorp Perast, loop door het authentieke centrum van Kotor, beklim de muur en geniet van het uitzicht. Luxe vind je in Tivat, het St. Tropez van Montenegro, waar de chique boten in de haven liggen. En koop (en pluk!) vooral vers fruit. Vijgen, bramen, druiven, het kan niet op allemaal. Vergeet uiteraard niet een grote pot honing (8 euro) uit de regio mee naar huis te nemen, koop ‘m langs de weg bij een van de vele stalletjes.

Perast Montenegro

Een bezoek waard: het intrigerende dorp Perast.

Er waren niet veel gezinnen op Camping Zlokovic. Dat komt vooral omdat veel toeristen niet op één plek blijven in Montenegro. Het is natuurlijk een eind rijden (2000 kilometer) – het land heeft ook geen snelwegen, dus neem vooral je tijd. Blijf je op één plek, dan is een camping aan zee wellicht handiger om te verblijven. En van daaruit de omgeving te verkennen.

Roy hield het niet bij deze ene camping. Binnenkort deel 2 van zijn roadtrip door Montenegro. Ben jij al eens in dit land geweest en heb je tips? We horen ze graag!

ANWB Kampeerkaart CKE
1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *