Kamperen in Nederland is populair

Dinsdag is het Prinsjesdag. Traditiegetrouw biedt de minister van Financiën dan de Miljoenennota aan de Tweede Kamer aan. Wij willen niet achterblijven en presenteren ook alvast wat cijfertjes, onder meer over het aantal gasten Nederlandse campings. En wat blijkt? Kamperen in Nederland is populair.

Voor het eerst in jaren is het aantal gasten op Nederlandse kampeerterreinen toegenomen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) aan de hand van cijfers over de eerste helft van 2018. De campings ontvingen bijna 1,6 miljoen gasten. Dat is een groei van maar liefst 7,5 procent. Voorgaande jaren namen bezoekersaantallen vrijwel altijd af.

Vooral de provincie Groningen liet een groei van het aantal campinggasten zien. Toch is het bij lange na niet de populairste provincie onder kampeerders. Dat is namelijk Gelderland. Daar verbleven het eerste halfjaar 256000 gasten.

camping Nederland

Vooral Duitsers en Belgen

Ook steeds meer buitenlandse kampeerders wisten Nederland te vinden. Gelijk hebben ze, want het was natuurlijk een prima zomer om in tent of caravan te bivakkeren. Dat de meeste buitenlanders op de Nederlandse campings onze Ooster- en Zuiderburen zijn, zal niemand verbazen. Maar liefst 77 procent van de buitenlandse campinggasten kwam uit Duitsland. België volgde met 12 procent op gepaste afstand.

Heb jij dit jaar ook op een Nederlandse camping gekampeerd? Zo ja, welke?

Camp to Go afl 1
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
Camping Sandaya La Côte de Nacre 6
kampeercadeautjes voor in de schoen
Caravanity by Campooz luifel 2
Winterkamperen
Mobiel kantoor Kip Caravan
2 antwoorden
  1. Familie De Smedt - Vandendaele
    Familie De Smedt - Vandendaele zegt:

    we hebben een tweedehands Alpenkreuzer Super GT uit 1976 gekocht begin van de maand om vanaf volgende zomer mee op reis te gaan te beginnen met de Ardennen en aangezien er geen handleiding meer bij is zijn we wel héél erg blij met de video om te zien hoe we hem correct moeten opzetten en terug dichtklappen en zien we ook waar we moeten opletten en wat we zeker moeten bijkopen om deze optimaal te kunnen vastleggen en zonder problemen opzetten en dichtklappen, ook zien we waarvoor sommige stukken dienen en/of hoe deze moeten vastgezet worden alleen zijn er hier en daar wel al serieus wat gebruiksporen en moeten we hier en daar één en andere repareren , vastzetten en roestplekken behandelen, we hebben hem gekocht van nederlanders uit Terheyden in Nederland héél vriendelijke mensen we hebben hem kunnen kopen voor de spotprijs van 100 euro dus wat en waar we verbetering moet aanbrengen is niet erg ook moet hij nog waterdicht gemaakt worden, hier en daar ook rubbers vervangen maar zo komen we al in vakantiestemming tegen volgend jaar, tips zijn altijd welkom vriendelijke groeten Hilde, André, Jouri, Jonathan en Delilah.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *