Kamperen is in Zuid-Korea razend populair

Sneeuw, harde wind en ijzige kou. De beelden die ons nu uit Zuid-Korea bereiken, nodigen niet bepaald uit tot kamperen. Toch zijn de mensen in het Aziatische land er dol op. En ze kruipen echt niet alleen bij aangename temperaturen in hun tentje, zo ontdekten we.

Wij zitten momenteel aan de buis gekluisterd, want we willen niets van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang missen. We kijken verlekkerd naar besneeuwde bergen waar de skinummers worden gehouden. Dat je in Zuid-Korea ook kunt kamperen, daar kunnen we ons bij het zien van de winterse beelden eigenlijk niets bij voorstellen. Toch is kamperen er razend populair. De Zuid-Koreanen trekken er in de weekenden en vakanties maar wat graag met hun tent of caravan op uit. Zo zijn er rondom hoofdstad Seoul al aardig wat campings te vinden en ook langs de kust en in de nationale parken kun je je kamp opslaan. Zelfs wildkamperen is er – weliswaar oogluikend – toegestaan.

Kamperen in Zuid-Korea.

Kamperen in Zuid-Korea.

Niet alleen bij aangename temperaturen kruipen de Zuid-Koreanen in een tent. Volgens tentfabrikant Karsten kamperen ze ook als het flink vriest. En Karsten kan het weten, want de oer-Hollandse tenten van dit merk worden zelfs in Zuid-Korea verkocht.

Daktenten zijn populair in Zuid-Korea

Wij zijn natuurlijk best wel bikkels, maar in een tent slapen als het buiten vriest gaat zelfs deze doorgewinterde kampeerders te ver. Wat dat betreft voelen we meer voor een daktent. Niet dat we de illusie hebben dat je het daarin veel warmer hebt, maar een graadje of wat scheelt het allicht. Afgezien daarvan vinden we daktenten gewoon heel erg leuk. In Zuid-Korea delen ze deze mening, want daktenten zijn er erg populair.

Zo populair zelfs dat de Koreanen een eigen exemplaar hebben ontwikkeld: de iKamper. Op de Caravana konden we deze beauty met eigen ogen aanschouwen en het moet gezegd: we waren danig onder de indruk. Nieuwsgierig? Neem dan eens een kijkje op de site van Campwerk. Deze specialist op het gebied van tenttrailers, haalde de iKamper naar Europa.

Kamperen in Zuid-Korea

De Zuid-Koreaanse iKamper.

Wij zien onszelf wel met zo’n hippe daktent door Zuid-Korea trekken en voegen het Aziatische land toe aan onze wishlist. Tot het zover is verlekkeren we ons aan de beelden die ons deze weken vanuit Pyeongchang bereiken. Ook leuk.

Zou jij in Zuid-Korea willen kamperen? Of blijf je liever dichter bij huis? Laat het ons weten!

[su_button url=”https://www.facebook.com/Love2camp.nl/” style=”flat” background=”#e86030″ size=”7″]Like Love2camp op Facebook! »[/su_button]

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK:
Kamperen in Noorwegen met kinderen
Kamperen in Zweden
Kamperen in Denemarken
Kamperen in Macedonië
Kamperen in Engeland
Kamperen in Hongarije
Kamperen in Kroatië
Kamperen in Portugal
Kamperen in Zwitserland
Kamperen in Slovenië
Kamperen in Oostenrijk
Kamperen in Slowakije

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *