Kamperen maar dan anders: zoek het hogerop

Kampeerders, jullie kunnen de boom in. Letterlijk welteverstaan. Bij het Franse gehucht Raray – 4 uur rijden van Utrecht – ligt Coucoo Grands Chênes, een schitterend bosrijk park met 17 luxe boomhutten. Een uitstekend alternatief voor wie eens wat anders wil dan caravan of tent. Gastblogger Joost nam er een kijkje.

Overnachten op 8 tot 12 meter hoogte, uitzicht over de bossen, je eigen hot tub én ontbijt op bed. Hoe romantisch wil je het hebben? Alles is mogelijk in de 17 boomhutten die heimelijk verborgen liggen in het bosgebied van Raray. Vanaf de receptie moet je een aardige wandeling maken voordat de wenteltrap naar de eerste hut opdoemt. Voor wie slecht ter been is, zijn er gelukkig ook golfkarretjes beschikbaar.

Boomhut veranda

Romantisch overnachten op grote hoogte.

De boomhuisjes zijn er in verschillende soorten en maten, met grote cabines voor een heel gezin en juist romantische hutjes met een glazen plafond om gezellig naar de sterrenhemel te kijken. Bij aankomst vormt de smalle trap direct een uitdaging. Gelukkig is er een takelsysteem aanwezig waarmee je de bagage eenvoudig omhoog hijst. Zorg wel dat de metalen haak weer beneden komt, want de volgende ochtend hangt het personeel hier de mand met een overheerlijk ontbijt aan. Dat betekent: wakker worden, mand omhoog takelen en smullen maar.

Een boomhut waar Tarzan jaloers op zou zijn

Franse boomhut

Dat wordt klimmen…

Alle boomhutten zijn volledig uitgerust met douche en wc en sommigen hebben bovendien een hot tub. Glaasje bubbels erbij en geniet heerlijk van de natuur, de stilte en elkaar. Het domein zelf beschikt niet over een restaurant, maar het is mogelijk een diner in de boomhut te bestellen. Verder zijn er in de omgeving een paar leuke plaatsjes om te eten. Bij terugkomst ’s avonds is het pikdonker in het bos, maar ook daar is aan gedacht. Elke gast krijgt een rugzakje met onder meer zaklamp en een kaart van het park. Zo is verdwalen onmogelijk.

Niet goedkoop, wel bijzonder

Overnachten in de hutten van Coucoo Grands Chênes is niet goedkoop, met prijzen tussen de 180 en 250 euro per nacht. Maar de bijzondere ervaring, het heerlijke ontbijt en de prachtige omgeving maken het zeker de moeite waard.

Coucoo Grands Chênes is in de winter gesloten, maar vanaf maart 2019 kun je er weer terecht.

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *