Het paasweekend is voor velen het startsein voor een nieuw kampeerseizoen. Dit jaar valt Pasen best vroeg. Over zo’n twee weken is het al zover. Dat betekent dat het nog behoorlijk fris kan zijn. Ga jij kamperen met Pasen? Dan is de kans groot dat je de kou moet trotseren.

Eerste Paasdag valt dit jaar op 1 april. Vorig jaar was de gemiddelde temperatuur in De Bilt op die dag 10,8 graden. In 2016 was dat 7,2 graden en het jaar daarvoor maar 6,5 graden. Noem me gerust een watje, maar dat zijn geen temperaturen waarin ik graag kampeer. Daarom vieren wij Pasen dit jaar niet op de camping. Natuurlijk zijn er diehards die er wél op uittrekken. Ben er daar een van? Zorg dan in ieder geval voor een warm bed. Overdag is een beetje kou niet zo erg, maar klappertandend wakker liggen is een ander verhaal. Daarom een paar tips om ervoor te zorgen dat het zover niet komt.

kampvuur

Een kampvuur is niet niet alleen heel gezellig, maar houd je ook nog eens heerlijk warm!

Opwarmen voor het slapen

Zorg dat je nooit verkleumd je bed in stapt, want dan word je nooit meer warm. Je kunt natuurlijk een hete douche nemen, voordat je onder de wol gaat. Maar als je hierna met natte haren weer naar je tent of caravan moet lopen is dat effect teniet gedaan. Beter én gezelliger is het om de avond voor een kampvuurtje door te brengen. Het gezellig geknisper zorgt er bovendien voor dat je niet alleen warm, maar ook helemaal zen gaat slapen. Helaas mag het niet op alle campings, maar misschien heb je geluk en mag het op die van jouw keuze wel. Zorg ook goed voor de inwendige mens. Uit ervaring weten we dat van een smakelijk wijntje nog nooit iemand het koud gekregen heeft.

Zorg voor een warm bed

Je hebt het heerlijk warm, bent loom van het kampvuurtje en voelt je ogen prikken van vermoeidheid. Tijd om naar bed te gaan dus. De grootste fout die je op dat moment kunt maken is in een ijskoud bed stappen. Zorg daarom dat je bed lekker warm is als je erin stapt. Een elektrische deken of kruik is niets om je voor te schamen. Ben je niet zo van de luxe? Zorg dan in ieder geval voor een goede slaapzak of dito dekbed.

kamperen met Pasen

Kampeer je met Pasen en heb je het koud? Zorg dan in ieder geval voor het juiste gezelschap.

Zo blijf je warm

Eenmaal in bed moet je zorgen dat je de warmte vasthoudt. Je kunt je natuurlijk hullen in een flanellen pyjama en wollen sokken, maar er zijn leukere manieren om warm te blijven (deze gaan overigens slecht samen). Met het juiste gezelschap kom je een heel eind.

Natuurlijk hoop ik dat het Paasweekend zonnig en warm wordt en dat dekens en kachels niet nodig zijn. Mocht het onverhoopt toch koud worden, dan heb je misschien wat aan bovenstaande tips. Heb jij nog andere manieren om de kou te trotseren op de camping? Laat het ons weten.

Dit vind je misschien ook leuk:

Hielkloven op de camping
Gênante campingmomenten
Romantiek op de camping
Mrs. Perfect
Mr. Perfect
7x privacy op de camping
Jarig zijn op de camping : zo doen wij dat
5 tips voor een nóg fijnere kampeervakantie
8 redenen waarom je echt moet gaan kamperen (echt!)
Zwanger kamperen (wel even goed voorbereiden)
‘Plakkinderen’ op de camping
Opvoeden op de camping: pokerface mee
Negen types die je op elke camping tegenkomt

[su_button url=”https://www.facebook.com/Love2camp.nl/” style=”flat” background=”#e86030″ size=”7″]Like Love2camp op Facebook! »[/su_button]

Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
Camping Sandaya La Côte de Nacre 6
kampeercadeautjes voor in de schoen
Caravanity by Campooz luifel 2