Kamperen of wonen? Praat mee!

De interieurs van campers en caravans worden steeds luxer. In sommige kampeermiddelen lijkt het bijna alsof je in een woonkamer in plaats van een camper of caravan staat. Vind jij dat nog kamperen?

Bürstner Harmony 3

Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs namen we een kijkje in de Bürstner Harmony-3. Dit is een prototype uit de Harmony-lijn en helemaal ingericht op het woongevoel. Bürstner noemt dat zelf ‘Wohnfühlen’. Dit concept draait om je thuis voelen in je caravan of camper.

Bürstner Harmony 3

Nog luxer dan thuis

De Harmony 3 heeft – in de conceptuitvoering – een design keuken met marmeren achterwand. Verder een strakke eettafel, wijnkast, ingebouwde koffiemachine, luxe zithoek, ruimte voor een tv, mooie badkamer en uiteraard een slaapkamer die van alle gemakken is voorzien.

Bürstner Harmony 3

Zoals je verwacht is dit een caravan van de toekomst. Dit betekent bijvoorbeeld dat de Harmony 3 een slimme speaker heeft en dimbare verlichting die je met een tablet kunt bedienen.

Lekker luxe of liever basic?

Wij vinden de inrichting van deze conceptcaravan heel mooi en kunnen daar best mee op pad, maar tegelijkertijd vragen we ons af of we dan nog wel het kampeergevoel hebben. Geloof ons, wij zijn echt geen mensen die vinden dat kamperen alleen maar draait om slapen in een tent en fikkies stoken. Nee, wij houden echt wel van wat luxe, maar dat is voor ons al een toilet in een caravan of camper voor de nachtelijke plas.

Wat vind jij? Lekker luxe of liever een beetje basic?

Mobiel kantoor Kip Caravan
ANWB Camper en caravan van het jaar 2021
camping van het jaar
Fietsen Slovenië
Ons Buiten
Camping Le Phare Honfleur
3 antwoorden
 1. Nico
  Nico zegt:

  De trend is inderdaad naar steeds luxer. Dat betekend voor ons, de liefhebbers van basuc, het steeds lastiger wordt om een nieuw kampeermiddel te vinden. Wij zijn al jaren lid van de NTKC: een kampeervereniging die al ruim 100 jaar het basic kamperen hoog in het vaandel heeft staan. Dat zegt dus genoeg over onze behoeftes.

  Recent hebben we besloten om over te stappen op een camper. De luxe die je dan tegemoet waait op de beurs spreekt ons niet aan. Zelfs de Tonko’s of Westfalia’s van deze wereld vinden we nog te groot. Wij stappen over op een eenvoudige zelfbouw op basis van de Fiat Doblo Maxi.

  Beantwoorden
  • Love2camp
   Love2camp zegt:

   Dank voor je reactie! Wat leuk dat jullie voor een zelfbouw gaan. Die minicampers vinden we trouwens wel heel leuk. Wanneer kunnen jullie er mee op pad?

   Beantwoorden
   • Nico
    Nico zegt:

    We zijn nu op zoek naar een tweedehands auto die aan onze specificaties voldoet. Vervolgens zal de ombouw ongeveer dre maanden duren. We verwachten ergens in Maart of April volgend jaar met de camper onze eerste tocht te gaan maken. Het ombouwen gebeurt door JB Kampeerautos in Soest. Voor een indruk van de auto kijk op minicamper.nl.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *