Kamperende politici: Erik Ziengs #3

De Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart domineren het nieuws. Voor politici een drukke tijd. Ze kijken vast reikhalzend uit naar een paar vrije weken. Een aantal politici brengt deze door op een camping. Wie die kamperende Kamerleden zijn? In aanloop naar de verkiezingen stellen we ze aan je voor. Dit keer VVD-politicus Erik Ziengs.

(Foto: Erik Ziengs)

(Foto: Erik Ziengs)

Erik Ziengs (56), is sinds 2010 Tweede Kamerlid voor de VVD. Hij is de woordvoerder toerisme van die partij. Dat Erik van kamperen houdt, snappen wij dus best.

Callantsoog

Wat vindt u zo leuk aan kamperen?
Mijn ouders (inmiddels 95 en 89) hadden het met een gezin van vijf kinderen en een zaak aan huis best wel druk. Mijn moeder was degene die het besluit nam een caravan aan te schaffen. Destijds waren er nog niet zoveel van die huisjes op wielen. Moeder is gek op de zee en zo kwamen we terecht in Callantsoog op camping ‘Klein Begin’ van Jan Zeeman. Een kleine boerencamping waarbij elk jaar weer een extra voorziening kwam in de vorm van een wip-wap, schommel of zelfs een luxe waslokaal.
De gang naar Callantsoog hebben we nog jarenlang volgehouden. Inmiddels was er door mijn ouders een luxere caravan aangeschaft waar wij als kinderen, met inmiddels ook kinderen, graag gebruik van maakten.

Seizoensplaats

Dat deed me in 1994 besluiten zelf een caravan aan te schaffen. Inmiddels ook een bedrijf aan huis en vaak de behoefte om even te vluchten van de zakelijke beslommeringen. We kozen ervoor om een seizoenplaats te nemen in de buurt van mijn woonplaats Assen. Camping Witterzomer! Jarenlang hebben we daar, tot de kinderen op een leeftijd waren dat ze zelf op vakantie wilden, enorm veel plezier gehad. De vrijheid, onder een boom zitten een boek lezen of meedoen aan de activiteiten op de camping. We hebben ervan genoten. Daar hoef je echt niet ver voor te reizen.”

kampeerfoto

 

En met welk kampeermiddel trekt u erop uit?
De caravan is inmiddels een aantal jaren geleden verkocht. Het echte kamperen is er even bij gebleven. Maar dat gaat vast weer gebeuren nu we in juli 2016 oma en opa zijn geworden. En wat is er mooier dan om met je kleinkind of wellicht straks kleinkinderen weer op de camping te staan? Plan is nu om eerst een camper aan te schaffen.

Wat is de gouden kampeertip?
Mijn vader nam altijd een schep, ijzerdraad, een klophamer en overig gereedschap mee. Hij was op alles voorbereid. Ik heb ooit meegemaakt in Callantsoog dat veel tenten omver gewaaid waren en zelfs caravans op hun kant lagen. Die van ons stond er nog. Dankzij veel knutselwerk van pa, die met palen en ijzerdraad de boel had vastgezet. En zo heb ik ook geleerd: neem altijd voldoende spullen mee voor slecht weer!

Meer kamperende politici:

Mei Li Vos (PvdA)
Michiel van Nispen (SP)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *