Tweede Kamer

Kamperende politici: Jetta Klijnsma #4

De Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart domineren het nieuws. Voor politici een drukke tijd. Ze kijken vast reikhalzend uit naar een paar vrije weken. Een aantal politici brengt deze door op een camping. Wie die kamperende Kamerleden zijn? In aanloop naar de verkiezingen stellen we ze aan je voor. Tot slot PvdA-politica Jetta Klijnsma.

j-klijnsma-m6z3084-1Jetta Klijnsma (59) is momenteel PvdA-staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Nog even, want na de verkiezingen keert ze niet meer terug in de Tweede Kamer. Jetta is geboren met spastische benen. Als gevolg hiervan loopt ze achter een rollator. Dat weerhoudt haar er niet van te gaan kamperen.

Ouderwets bungalowtentje

Wat vindt u zo leuk aan kamperen?
Het leukste vind ik dat je de hele dag buiten bent en je komt heel veel en verschillende mensen tegen als je  zwerft van kampeerplek naar kampeerplek. Dat is ook een mooie eigenschap van kamperen, dat je geen vaste overnachtingsplek hebt. Je kan zelf bepalen waar je slaapt. Wij letten bij onze vakantiebestemming bijvoorbeeld op het weer. Even het weerbericht opzoeken en dan op pad naar een zonnig en droog plekje. Je bent helemaal vrij.

En met welk kampeermiddel trekt u erop uit?
Wij hebben een ouderwets bungalowtentje, omdat ik daar rechtop in kan staan. En dat bevalt prima! Vooral in de lente en de zomer. Als we in het najaar of vroege voorjaar gaan kamperen dan gebruiken we een kleine camper, die we samen met twee andere stellen hebben aangeschaft.

Wat is de gouden kampeertip?
Ga of blijf vooral kamperen, ook al word je wat minder soepel van lijf en leden. Dus ook als je ouder begint te worden of een fysieke beperking hebt. De gemiddelde camping is daar namelijk zoveel beter op toegerust dan vele jaren geleden. Het sanitair is beter toegankelijk, er zijn vaak voorzieningen voor rolstoelers, en het kampeerterrein zelf is vaak goed begaanbaar. Dus laat je niet tegenhouden, het kan.

Meer kamperende politici:

Mei Li Vos (PvdA)
Michiel van Nispen (SP)
Erik Ziengs (VVD)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *