Kamperende politici: Mei Li Vos #1

De Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart domineren het nieuws. Voor politici een drukke tijd. Ze kijken vast reikhalzend uit naar een paar vrije weken. Een aantal politici brengt deze door op een camping. Wie die kamperende Kamerleden zijn? In aanloop naar de verkiezingen stellen we ze aan je voor. PvdA-politica Mei Li Vos bijt het spits af.

(Foto: Mei Li Vos)

(Foto: Mei Li Vos)

‘Geboren in Eindhoven, opgegroeid in Arnhem, volwassen geworden in Indonesië en de liefde van mijn leven gevonden in Amsterdam’, zo stelt Mei Li Vos (46) zichzelf voor op de website van de PvdA. Sinds 7 jaar zit ze voor deze partij in de Tweede Kamer en voor de aankomende verkiezingen is ze de nummer 32 van de kandidatenlijst. Haar speerpunten zijn onder meer zzp’ers en ondernemen.

Mijmeren over de vakantie

Met de verkiezingen in zicht heeft Mei Li het heel druk. Toch maakte ze tijd om drie kampeervragen voor ons te beantwoorden. “Er is tenslotte niets lekkerders dan dus juist nu even over de vakantie te mijmeren.”

Wat vindt u zo leuk aan kamperen?
Het buiten zijn. Het buiten moeten zijn. De ochtend met de eerste zon, de krekels ‘s nachts. (Mits het niet regent, dan check ik wel in bij een chambre d’hôte…)

En met welk kampeermiddel trekt u erop uit?
Een driepersoonstentje van 4,5 kilo dat makkelijk in de auto kan en ook binnen 5 minuten is opgezet. Ik moet er niet aan denken om met zo’n bakbeest te reizen en dan een halve middag te moeten opzetten. Als we aankomen zijn we binnen een half uur all-set voor de tent met een drankje.

Wat is de gouden kampeertip?
Een ijzeren grillplaat voor op je duo gasstelletje. Kan je ook meenemen in het wild, als je een fikkie stookt en daar dan vlees of groente op grillen. Handig alternatief voor de eeuwige barbecue. Alleen voor mensen die met de auto kamperen. Is niks voor rugzak of fiets kampeerders (veel te zwaar).

MEER KAMPERENDE POLITICI:

Michiel van Nispen (SP)
Erik Ziengs (VVD)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *