Kamperende politici: Michiel van Nispen #2

De Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart domineren het nieuws. Voor politici een drukke tijd. Ze kijken vast reikhalzend uit naar een paar vrije weken. Een aantal politici brengt deze door op een camping. Wie die kamperende Kamerleden zijn? In aanloop naar de verkiezingen stellen we ze aan je voor. Dit keer SP-politicus Michiel van Nispen.

(Foto: Michiel van Nispen)

(Foto: Michiel van Nispen)

Michiel van Nispen (34) is sinds 2014 Tweede Kamerlid voor de SP. Bij de komende verkiezingen staat hij wederom op de kandidatenlijst van de Socialistische Partij, ditmaal op plaats 7. Michiel is getrouwd en vader van twee zoontjes.

Terug naar de basis

Wat vindt u zo leuk aan kamperen?
Kamperen betekent terug naar de basis. In of vlakbij de natuur (vlakbij zee of in een bos), provisorisch koken, slapen in een tent. Ik heb er hele fijne jeugdherinneringen aan en ik merk nu al aan mijn eigen kinderen dat ze hier heel blij van worden. Je kunt de hele dag bezig zijn met kamperen. Water halen, koffie zetten, je tentharingen nog eens controleren, een lijntje spannen tussen twee bomen en de was ophangen… Op zichzelf geen bijzondere dingen maar het geeft mij veel ontspanning en het is een welkome afwisseling na het hectische werk in Den Haag. Je knapt er van op! Je legt ook snel contact met andere campingbezoekers. Een mens is uiteindelijk toch een sociaal wezen.

img_20160801_142308400

En met welk kampeermiddel trekt u erop uit?
Wij gaan het liefste met de tent. Zelfs als mijn vrouw (hoog)zwanger is doen wij niets liever. Ik vind het fantastisch om al je eigen spulletjes bij je te hebben, in de auto, uit te stappen en op een stukje grasveld je eigen huisje te bouwen. En na een paar dagen ruim je alles op, je vouwt je tent weer op en je trekt weer verder. Het gevoel van vrijheid is wel erg lekker.

Wat is de gouden kampeertip?
Mijn kampeertip is toch om niet teveel vast te leggen en na enkele dagen weer eens verder te trekken. Nieuwe plekken in en buiten Nederland ontdekken is ideaal vanaf de camping. En veel mensen leren kennen. Sociale verschillen vallen toch weg als je op de camping staat, bij de gemeenschappelijke afwas-voorziening of op weg naar het meertje of zwembad. We komen elkaar al zo weinig tegen gedurende het jaar en er is zo weinig tijd voor elkaar, de vrije tijd op de camping geeft daar toch wat meer ruimte voor.

Meer kamperende politici:

Mei Li Vos (PvdA)
Erik Ziengs (VVD)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *