Keukenprinses op de camping dankzij Campingaz Xcelerate

Koken op de camping. Het is niet mijn hobby. Een gammel eenpits gasstelletje, afbrekende lucifers en onverwachte windvlagen hebben niet zelden mijn humeur én maaltijd verpest. Dus toen Obelink vroeg het Campingaz Xcelerate 400 S kooktoestel eens te proberen, was ik enigszins sceptisch.

Tijdens het uitpakken viel één ding me meteen op: de Campingaz Xcelerate 400 S ziet er prachtig uit. Toch kreeg ik niet meteen de neiging het ding uit te proberen. Dus tijdens korte kampeertripjes in het voorjaar gunde ik mezelf de luxe van een restaurant. Maar afgelopen zomer gingen we drie weken op vakantie naar Spanje. Mijn budget is niet ongelimiteerd, dus toen moesten we toch echt af en toe zelf koken. En het moet gezegd met de 2-pits Xcelerate 400 S was dat een fluitje van een cent.

Campingaz

De Campingaz Xcelerate 400 S verdient een mooi plekje in de voortent.

Geen lucifers meer nodig

Het kooktoestel staat stevig door de voetjes aan de onderkant. En dankzij de ingebouwde piëzo-ontsteking had ik geen lucifers meer nodig. Het deksel kan gebruikt worden als windscherm zodat de vlam niet uitwaait. Ook handig: de Xcelerate-branders verkorten de kooktijd in de buitenlucht, omdat de wind wordt tegengehouden.

Campingaz

Begin de dag met een eitje. Ook op de camping.

Zoals gezegd ziet de Campingaz Xcelerate 400 S er mooi uit. Ik heb dan ook menig campingbuur jaloers zien kijken, terwijl ik in de pannen stond te roeren. En nee, de illusie dat dit vanwege mijn kookkunsten was heb ik niet. Alhoewel ik met gepaste trots kan zeggen dat ik toch meer dan eens een prima eetbare maaltijd op tafel heb gezet.

Sterker nog, zoonlief wilde zelfs liever bij de tent eten dan in een restaurant. Een mooi compliment. Eigenlijk kan ik maar één nadeel bedenken van dit Camping kooktoestel: nu mijn gezin denkt dat ik op de camping net zo’n keukenprinses ben als thuis, kan ik wel fluiten naar de frequente restaurantbezoekjes.

Deze blogpost is een samenwerking met Obelink.

ANWB Kampeerkaart CKE
1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
2 antwoorden
 1. Rob
  Rob zegt:

  Wat ik niet lees is dat dit kooktoestel eigenlijk onbruikbaar is.
  Laagste stand is al n brulstand!
  Totaal niet te reguleren. Het slechtste ontwerp ooit.
  De windbestendigheid is wel mooi. Maar had dan een kleine en grote brander gemaakt.
  Koop dit aub niet.
  Groet Rob

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *