dvd-speler auto

Kinderen en de lange autoreis

‘Een film kijken? Nee hoor, ze kijken naar buiten of lezen een boek’, vertelden kennissen toen ik hen vroeg hoe hun kinderen de lange autoreis naar hun vakantieadres doorkwamen. Ik hield wijselijk mijn mond en probeerde me voor te stellen hoe onze autoreis naar Zuid-Frankrijk zou verlopen zonder dvd-spelertjes…

Een gedachte die ik maar snel uit mijn hoofd zette, want ik werd er niet heel vrolijk van. Natuurlijk heb ik de liefste kinderen van de wereld, zijn ze elkaars beste vrienden en zeuren ze nooit, maar als ze ruim tien uur naast elkaar in de auto zitten verdwijnen hun goede eigenschappen als sneeuw voor de zon. ‘Zijn we er nou nog niet?’, ‘Hoe lang moeten we nog?’, ‘Gaan we zo stoppen?’, ‘Mag ik een snoepje?’, Ik heb zo’n dorst!’, ‘Mama, ik heb het warrum.’

Zonnebloemenveld tijdens de autoreis

Kijk toch eens uit het raam, lieve kinderen!

Zoethoudertjes
Al weken voor de vakantie begin ik met het verzamelen van zoethoudertjes. Kleine cadeautjes, zoals een boekje, spelletje of iets van speelgoed wat ik hen in handen duw als ze het autorijden zat zijn. Oma geeft ook altijd wat presentjes mee, dus we komen een heel eind. Op de heenreis tenminste. Maar dan komt toch het onvermijdelijke moment dat de cadeautjes zijn uitgepakt, de temperatuur is gestegen, en we nog zeker een paar honderd kilometer te gaan hebben. Wat dan?

Dat is voor mij dus het moment om een filmpje op te zetten. Ze hebben allebei een schermpje voor hun snufferd en mogen om de beurt een dvd kiezen. En dan? Stilte op de achterbank, op hun geschater om de film na. Kids blij en wij kachelen in alle rust door richting eindbestemming.

Ik zou de dvd-spelertjes dus nooit willen missen! Al vraag ik me soms, heel soms af of ik mijn kids toch ook niet moeten dwingen zichzelf te vermaken. Hoe houden jullie je kinderen zoet tijdens de lange autoreis? Ik snak naar goede tips.

(Deze blogpost bevat een affiliatelink. Dat betekent dat als jij een product via deze link koopt, wij hier een klein percentage voor krijgen. Let op: Voor jou maakt het in prijs geen verschil, dus je merkt er verder niets van. Je steunt alleen ons blog. Dank daarvoor!)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *