Stepjes op de camping

Kindvriendelijke campings in Nederland #1

In de zomervakantie gaan wij meestal naar het buitenland. Niet omdat Nederland geen fijn kampeerland is, maar omdat we graag wat andere cultuur opsnuiven. Voor kortere vakanties kiezen we wél voor ons eigen kikkerlandje. Daarom vonden we het tijd om eens een paar écht kindvriendelijke campings in Nederland op een rij te zetten. Zit er iets voor je tussen?

Kindercamping ter Spegelt

Een waar kinderwalhalla. (Foto: Ter Spegelt).

Camping TerSpegelt in Eersel

Op recreatiepark TerSpegelt in het Brabantse Eersel kunnen jij en je kinderen je ook prima vermaken bij slecht weer. Natuurlijk wil elke kampeerder zon, maar als het weertechnisch dan toch even tegen zit, vertrek je gewoon naar het overdekte SterrenStrand. Kinderen kunnen hier lekker zandkastelen bouwen, klimmen in het klim- en klauterkasteel en natuurlijk zwemmen. Deze vijfsterrencamping biedt daarnaast een uitgebreid animatieprogramma voor verschillende leeftijden. Ook voor volwassenen is er trouwens genoeg te doen op TerSpegelt: bandraften, pokeren, bootcamp en de Outdoor Cinema (die voor het hele gezin leuk is).

kindvriendelijke camping

Ook voor ouders is het prima uit te houden op De Zandstuve.

Kampeerdorp de Zandstuve in Rheeze

Deze Overijsselse kindvriendelijke camping ligt in een bosrijke omgeving. Je kan hier terecht met je eigen kampeermideel, maar je kan ook kiezen voor een van hun glamping accommodaties. Volgens De Zandstuve is hun camping geschikt voor zowel baby’s, voor wie alle faciliteiten aanwezig zijn, als voor tieners. Kinderen kunnen de camping zien als hun eigen eiland: het Stuufeiland. Op dit eiland zijn allerlei activiteiten te doen. Denk aan een huifkartocht, musicals, maar ook waterspelletjes en speurtochten. Ze kunnen zelfs meedoen aan een duikcursus of een theaterklas. Het uitgebreide animatieprogramma is geschikt voor kinderen tot dertien jaar. Martine ging er vorig jaar een weekend naar toe. Hier lees je hoe dat is bevallen.

Camping Oriental in Valkenburg aan de Geul

kindvriendelijke camping in nederland: camping oriental

Het speelveld van camping Oriental.

Zoek je een camping waar je zo ongeveer struikelt over de speeltuintjes, waar een leuk animatieprogramma is en waar de kinderen lekker vrij kunnen rondlopen? Dan ben je bij Camping Oriental aan het juiste adres. Hier geen grote overdekte speeltuin, maar kleine speeltuintjes die her en der over de camping staan verspreid. Aan het einde van de camping ligt een grote speeltuin inclusief kabelbaan en familieschommel. Ook kan je hier lekker een balletje trappen. Ouders kunnen zich hier vergapen aan het prachtige uitzicht over de Zuid-Limburgse heuvels. Oriental heeft een overdekt zwembad waarvan bij warm weer het dak open gaat. We schreven al eerder een lovende review over Oriental. Lees hem hier.

kindercamping beerze bulten

De kids van Martine werden heel blij van deze speeltuin op Beerze Bulten.

Camping Beerze Bulten in Beerze

De ANWB riep Beerze Bulten vorig jaar nog uit tot ‘De mooiste camping voor gezinnen met jonge kinderen (tot 12 jaar)’. Volgens de jury is het een gastvrije camping met zeer complete voorzieningen voor gezinnen. Uit het rapport: “Het aantrekkelijke van deze camping is dat ze zich gevormd heeft naar haar omgeving: geen rechte straatjes of velden, maar fraaie plaatsen tussen of op de bulten van de Beerze.” Reden voor Love2camp om er eens een kijkje te nemen. Martine parkeerde haar caravan vorig jaar tijdens het paasweekend op Beerze Bulten. Hier vind je haar verslag.

kindercamping de paal

De Paal is door de ANWB uitgeroepen door Camping van het jaar 2018.

Camping de Paal in Bergeijk

Camping de Paal is eerder dit jaar door de ANWB uitgeroepen tot meest kindvriendelijke camping en dat is niet voor niets. De camping richt zich speciaal op kinderen tot en met tien jaar, zowel qua faciliteiten als activiteiten. Op de Biebelontsepaalbergen kunnen kinderen zich uitleven met water en zand. Bij wat minder weer is de indoor waterspeeltuin een uitkomst. Het enthousiaste animatieteam verzorgt allerlei activiteiten waaronder speurtochten, huttenbouwen en theatershows. Wij zijn er nog nooit geweest, en daar schamen we ons best een beetje voor.

Natuurlijk zijn er veel meer kindvriendelijke campings in Nederland dan deze vijf. Binnenkort maken we een nieuw lijstje. Welke camping hoort daar volgens jou zeker bij?

Dit vind je misschien ook leuk:

Dit zijn de campings van het jaar 2018!
Campingreviews van Love2camp
Onze serie ‘Campingeigenaar vertelt’
In Noorwegen kamperen met kinderen
Kinderen en de lange autoreis
‘Plakkinderen’ op de camping
Opvoeden op de camping: pokerface mee
Jarig zijn op de camping: zo doen wij dat
Stepjes op de camping: dit vind ik er van

[su_button url=”https://www.facebook.com/Love2camp.nl/” style=”flat” background=”#e86030″ size=”7″]Like Love2camp op Facebook! »[/su_button]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *