Koelkast huren op de camping: lekker koud!

De koelbox: je kan er echt niet zonder op vakantie. Dit jaar gingen we een stapje verder en deden we iets wat ik had gezworen nooit te doen: we huurden een koelkast op de camping. En hoe beviel dat?

Eerst even terug naar de basis. Vroeger haalden we grote ijsblokken bij de receptie van de camping. Erg handig… not! De ijsblokken smolten waardoor je al je spullen uit de koelbox moest halen, water er uit gooien, nieuw ijsblok er in en de volgende dag begon het weer opnieuw. Koelelementen waren al iets beter, maar nog bleef het een heel gedoe. Je moest er genoeg meenemen zodat je altijd een setje in de vriezer van de receptie kon leggen en telkens koude elementen had.

Bijna tien jaar geleden kochten we onze eerste elektrische koelbox. Het was er eentje van CampingGaz en hij maakte zo’n enorme herrie dat we de stekker er ‘s nachts uit trokken. Maar goed, ons eten en drinken bleef heerlijk koud. Een paar jaar geleden kochten we echt een goede koelbox. Een ijskastje bijna. Ruim en geruisloos. We zijn er heel tevreden mee, maar keken vorige zomer op de camping toch stiekem verlangend naar al die mensen op de Spaanse camping die een grote koelkast in hun tent hadden staan. Het leek me erg handig, maar eigenlijk vond ik het ook een beetje not done. Het echte kamperen is wel heel ver weg als je een koelkast bij je tent hebt staan. Maar ach, ik hou natuurlijk wel van een beetje gemak en toen we een camping hadden geboekt voor veertien dagen reserveerden we meteen een koelkast met vriezer.

Koelkast huren camping

Dag borg!
Op de Spaanse camping waar wij de afgelopen twee jaar waren, reden de busjes van het koelkastverhuurbedrijf af en aan. Bijna iedereen had er wel eentje staan. Die van ons werd ‘s avonds gebracht op de dag dat we waren aangekomen. Voor veertien dagen betaalden we zo’n 80 euro inclusief 20 euro borg. Maak er dus maar 100 euro van in totaal, want het verhuurbedrijf haalt de koelkasten pas op tussen 10.00 en 12.00 uur. Op de dag van vertrek zaten wij toen alweer in de auto. Dag borg!

De koelkast is ons trouwens erg goed bevallen. Met boodschappen doen hoefden we ons helemaal geen zorgen te maken over de ruimte. We namen grote pakken water mee en zorgden dat er steeds water koud lag. In de vriezer hadden we ijsjes voor de jongens en natuurlijk ijsblokjes. Onze eigen koelbox hebben we wel gewoon meegenomen voor onderweg en voor op de andere campings. Mochten we in de toekomst weer langer dan een week ergens op een camping staan, dan huren we zeker weer een koelkast.

Dit vind je misschien ook leuk:

Toch overstag: een picknicktafeltje

Fan van de dakkoffer

Kampeerspullen uit de kringloopwinkel

Musthaves voor op de camping: doekjes, dekjes en gel!

Kampeerapp bij uitstek: Evernote

De lekkende tent, de wineproof caravan en de oude vouwwagen

Stepjes op de camping: dit vind ik er van

2 antwoorden
 1. Rosalie
  Rosalie zegt:

  Het koelkast issue, ook zooo herkenbaar! En als je het eenmaal hebt gedaan….. Ja daaaaag koelbox! Heerlijke site, vooral omdat het allemaal zo herkenbaar is. Camping… You gotta love it!

  Beantwoorden
 2. Love2camp
  Love2camp zegt:

  Bedankt voor je leuke reactie, Rosalie! Haha ja en die koelkast… Dit jaar gaan we een paar campings bezoeken dus wordt het weer de koelbox. Helaas 😉

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *