Leer je buren kennen op de buurtcamping

Een socialere buurt waar je elkaar kent, groet en helpt. Dat is het doel van De Buurtcamping. Deze zomer zijn twintig parken omgetoverd tot gemoedelijke campings. Wij namen een kijkje op De buurtcamping in Bussum.

Kamperen met je buren. Het is niet iets dat hoog op ons verlanglijstje staat. Niks mis met onze buurtjes hoor, maar kamperen? Enfin, wij lopen dus niet voorop als het gaat om De buurtcamping. Dat er een vlak bij huis zou komen, dat negeerden we voor het gemak. Zelfs de enthousiaste berichten in het plaatselijke sufferdje deden ons niet warm lopen voor de De buurtcamping.

Maar toen de eerste tenten op het grasveld om de hoek werden opgezet, was er geen ontkomen meer aan. Wat is Love2camp waard als kampeerblog als we er niet minstens een kijkje zouden nemen? En zo veranderde op de vroege zaterdagochtend van 21 juli onze mening over De buurtcamping voorgoed.

Enthousiaste kampeerders én vrijwilligers

Het was het enige meisje onder de Love2camp-kids dat besloot dat het de hoogste tijd was eens een kijkje te nemen bij de camping op het grasveld waar ze geregeld speelt. Met moeders in haar kielzog stapte ze met parmantige tred het terrein op.

Vrijwel onmiddellijk vond ze haar buurmeisje en vijf minuten later zaten ze samen geschminkt en wel bij een workshop. Dat ze zich een uur later meldde met de mededeling dat ze wilde meedoen aan de bonte avond zal geen verrassing zijn.

De buurtcamping in Bussum.

De buurtcamping in Bussum.

Gemoedelijke sfeer

En zo zaten we ‘s avonds op de eerste rij voor het podium op De Buurtcamping in Bussum. Wie had dat kunnen denken. Wij in ieder geval niet. Het dansje dat de dames opvoerden deed ons natuurlijk glimmen van trots, maar misschien nog wel meer verbaasd waren we door de gemoedelijke sfeer op de Bussumse buurtcamping. Iedereen was welkom, sociale verschillen verbleekten en jong en oud liep door elkaar.

Betekent dit dat we volgend jaar wél onze tent opzetten op De buurtcamping? Waarschijnlijk niet, zo moeten we met het schaamrood op de kaken bekennen. Simpelweg omdat we ons eigen bed en toilet verkiezen boven een tent en dixie om de hoek, en we bovendien onze buren al heel goed kennen. Maar geldt dit niet voor jou en wil je wél een weekendje kamperen met je buurtbewoners? Ga dan zeker kamperen op een buurtcamping.

Dit jaar kan dat overigens alleen nog in Den Haag. Van 7 tot en met 9 september kun je je tent opzetten in park De Verademing. Enthousiast geworden? Houd dan de website van De buurtcamping in de gaten voor de data en plekken van volgend jaar.

Winterkamperen
Mobiel kantoor Kip Caravan
ANWB Camper en caravan van het jaar 2021
camping van het jaar
Fietsen Slovenië
Ons Buiten
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *