Love2camp op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs

De Kampeer en Caravan Jaarbeurs ging gisteren van start en wij waren er natuurlijk bij. We liepen rondjes, reden achteruit met een caravan, proefden Duitse wijnen én… werden verliefd!

Klokslag tien uur, op het moment dat de Kampeer en Caravan Jaarbeurs open ging, stonden wij voor de deur te trappelen. Op zo’n gure herfstdag (ja echt, guur) hadden we er dringend behoefte aan om ons onder te dompelen in het kampeerleven. Want kamperen staat voor vrijheid, blijheid, zon (en soms stortregen, maar dat vergeten we even) en genieten.

Veel campingspul
Hal 10 was onze eerste bestemming. We maakten een rondje langs campings, campingserviezen, campinggadgets, campingmagazines, campingtoiletten, tv-ontvangers, de bijzondere luchtbeltent (komen we zo op terug) en nog véél meer. We hadden hier wel iets meer Duitse campings willen zien.

gepimpte caravan Pimpplein Kampeer en Caravan Jaarbeurs

Op het Pimpplein deden we inspiratie op. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze beauty van More is more.

Via de campers (groot, groter, grootst) kwamen we op het Pimpplein. Hier hadden we naar uitgekeken en het viel ons niet tegen. Wat een pareltjes vonden we hier. Zo mooi om caravans te zien die met zo veel liefde zijn opgeknapt. Op het Pimpplein ontmoetten we leuke mensen zoals KEKkamperen, My Retro Caravan en Funky Friday. Natuurlijk deden we veel inspiratie op voor Martine’s eigen pimpproject.

Bubbelle tent

Vanuit je campingbed de sterrenhemel bewonderen in deze luchtbeltent

Op het buitenterrein namen we een kijkje bij een tent van Bubbelle. Binnen hadden we ook al een van hun tenten zien staan. Daarbij vroegen we ons af waarom je in vredesnaam in een tent wil slapen waarin iedereen je kan zien. De tent buiten was wat privacyvriendelijker. Deze kon je tot bepaalde hoogte dichtmaken zonder dat het adembenemende hemelzicht verloren gaat. En dat vinden we dan wel weer leuk. Vanuit je bed naar een heldere sterrenhemel kijken, lijkt ons écht fantastisch!

achteruit rijden caravan

We leerden achteruit rijden met de caravan. Lastig, maar leuk!

Tegenover de luchtbeltent en naast de Duitse schnitzels stond de Bovag met auto en caravan. Kijk, dáár hadden we onze zinnen op gezet. Want nu Martine een caravan heeft, zal ze er mee moeten rijden ook. Dat kan je toch niet alleen aan manlief overlaten? Hetzelfde geldt voor de vouwwagen van Marije. Ze kan er honderden kilometers mee vooruit rijden, maar even een stukje naar achteren? No way! Gelukkig stonden de Bovag-heren ons met open armen op te wachten. Martine showde eerst haar kunsten en wat bleek… achteruit rijden met een caravan is echt lastig. Vond ook Marije trouwens. Gelukkig kregen we heel goede tips van de Bovag-meneer die werkelijk alle tijd voor ons nam en ons geen enkele keer domme meisjes noemde. En uiteindelijk parkeerden wij die caravan gewoon even strak naar achteren. Bottom line: voor de volgende vakantie gaan wij op een rustig parkeerterrein met onze caravan/vouwwagen en mannen als support gewoon eens rustig oefenen. Natuurlijk met de tips die we vandaag opdeden in gedachten.

wijn proeven kameer en caravan jaarbeurs

Wij vonden deze Ten Cate-wijntent leuk ingericht. het was alleen een beetje stil. Misschien vonden anderen het nog een beetje vroeg om wijn te proeven?

Even bijkomen hoor...

Even bijkomen hoor…

Tjonge, van al dat achteruit rijden met die caravan hadden we behoorlijk dorst gekregen. Maar geen nood, daar was de wijnproeverij al in zicht (en konden onze met water gevulde Doppers in onze tas blijven). In de Ten Cate-tent, die echt wel leuk was ingericht, nipten we achtereenvolgens van een Grauburgunder en een Spätburgunder. En die smaakten allebei ganz gut! We moeten echt wat vaker een Duitse wijn drinken.

 

Campooz tenttrailer

Niet zo’n goede foto van de Campooz tenttrailer, maar check dit cabriodak.

Tussen de tenten en vouwwagens maakten we kennis met het leuke merk Campooz. Dit is een tent en losse aanhanger ineen. Wij waren natuurlijk vooral geïnteresseerd in de vierpersoons variant die je alleen al om z’n naam zou nemen. Deze Fat Freddy heeft een groot bed op de aanhanger en nog een apart slaapgedeelte rechts van de binnentent. De tenttrailers hebben zelfs een cabriodak waarmee je ‘s nachts de sterren kan zien (en dat willen we dus graag). Oké, we zeggen het eerlijk: wij zijn best een beetje verliefd geworden op deze leuke vouwwagens.

slaaptent in voortent

Dit vinden wij erg handig voor onze kinderen.

Op ons verlanglijstje komt ook de slaaptent van Isabella Voortenten. Deze kan je in de voortent hangen. Zeker handig voor onze kinderen, die over een paar jaar te oud zijn om nog in de caravan of vouwwagen te slapen, maar nog te jong om buiten in een eigen tentje te overnachten. Het schattige tafereeltje op de hoofdfoto is trouwens ook van Isabella. Je krijgt toch meteen zin om te gaan kamperen?

Volkswagen T1 uit 1967

We zwijmelden even weg bij deze Volkswagen T1 uit 1967

Natuurlijk zagen we nog véél meer. Bijvoorbeeld een super handige opvouwbare afwasteil. Zouden we graag hebben, alleen vonden we hem een beetje prijzig. Het blijft tenslotte een afwasteil. Ook hebben we de acryl wijnglazen door onze handen laten gaan, maar toch maar laten staan. We liepen langs de stands van Camptoo en Goboony, beide sympathieke initiatieven die het mogelijk maken om caravans en campers van particulieren te huren. We zwijmelden weg bij de kampeerbusjes van Volkswagen en namen uiteraard een kijkje in de super de luxe campers waar we A. geen geld voor hebben en die we B. wel erg steriel en groot vinden. Uiteindelijk hielden we de beurs voor gezien, maar wat hadden we een leuke dag. Tot volgend jaar!

Wil je ook kampeerinspiratie opdoen? De Kampeer en Caravan Jaarbeurs is nog tot en met 16 oktober te vinden in de Jaarbeurs Utrecht.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *