Love2camp-weekend op De Achterste Hoef

Ongelooflijk maar waar. In het ruim driejarig bestaan van Love2camp hadden wij nog nooit samen gekampeerd. Met Pinksteren kwam daar verandering in. Samen met mannen en kinderen brachten we een lang weekend door op Recreatiepark De Achterste Hoef in Bladel.

Het pinksterweekend had zomaar het einde van dit kampeerblog kunnen zijn. Na onze kerstmarktentrip in een camper wisten we al dat wij prima een paar dagen op elkaars lip kunnen zitten. Maar wat nou als blijkt dat een lang weekend samen voor onze mannen – die elkaar natuurlijk wel kennen – gewoon too much is? Of als de vier Love2camp-kids elkaar de hersens wilden inslaan?

Achterste Hoef 12

‘Ons’ veldje op Recreatiepark De Achterste Hoef. Onder hond Turbo, die dit weekend geheel in Undercover-stijl (Netflix) door het leven ging als Khaleesi.

Kindvriendelijke camping

Gelukkig niets van dat alles. Sterker nog, want – spoiler alert – we hebben een heerlijke tijd gehad op De Achterste Hoef. Marije had er al eens gebivakkeerd in een safaritent, maar voor Martine was de camping nieuw. Hij komt ook bij haar op het lijstje met ‘voor herhaling vatbaar’. Wat er dan zo fijn is aan De Achterste Hoef? Vooral dat de camping zo kindvriendelijk is.

Speeltoestel voor de tent. Ideaal!

Wij hadden twee plaatsen naast elkaar vlakbij het speelbos, het crossbaantje en het voetbalveld. Midden op het veld staat een tafeltennistafel en een speeltoestel. Vervelen hoeven kinderen zich dus niet. En lopen ze toch even met hun ziel onder de arm, dan biedt het overdekte zwembad (en het bijbehorende buitenbad) uitkomst. Verwacht geen zwemparadijs, maar voor een uurtje zwemplezier ben je hier aan het goede adres.

Achterste Hoef 1

Uren plezier in de voetbalkooi. Zelfs toen het vrijdagmiddag regende!

Lekker eten en drinken

Wat ook onze goedkeuring kan wegdragen is het restaurant. We hebben er twee avonden prima gegeten én gedronken. Het terras heeft uitzicht op de speeltuin, iets wat vooral voor ouders van kleinere koters een pre is. Hetzelfde geldt voor de ballenbak in het restaurant. Kun je mooi nog even een extra wijntje drinken.

Achterste Hoef

Cheers!

Helaas was het weer niet zo denderend als we hadden gehoopt. De Achterste Hoef heeft namelijk een recreatieplas (mét lange glijbaan), waar het bij zomerse temperaturen ongetwijfeld goed toeven is. Heb je vroeg geboekt, dan kun je je tent (camper, caravan of vouwwagen) opzetten aan de rand van het water. Mooi uitzicht verzekerd.

 

Achterste Hoef

Kampeerplek aan het water? Het kan op De Achterste Hoef.

De Legende van Zwarte Kaat

Wij zijn de camping nauwelijks af geweest. Er was immers genoeg te doen. Verblijf je er langer of wil je wél een uitstapje maken, verdiep je dan eens in ‘De Legende van Zwarte Kaat’. Volgens verhalen maakten Zwarte Kaat en haar roversbende de omgeving van de Brabantse Kempen 400 jaar lang onveilig. Rond Bladel zijn de sporen van Zwarte Kaat overal terug te vinden. De Achterste Hoef verwerkte de legende in een wandeling (10 km) en een fietsroute (42 km) door het Brabantse grensgebied.

Achterste Hoef

Samen afwassen is toch net effe leuker…

Wij hebben het echt ontzettend fijn gehad op De Achterste Hoef. ’s Ochtends haalden we verse broodjes in de campingwinkel en overdag chillden we lekker. De kinderen hebben we amper gezien. Die hebben zich fantastisch vermaakt. En met z’n tweetjes hebben we zelfs nog vijf kilometer hardgelopen in de prachtige omgeving rondom De Achterste Hoef.

Ons veldje: Olifant.

Met korting naar De Achterste Hoef?!

Zoals je kunt lezen hebben wij fijne dagen gehad. Dat komt mede door de camping, die we echt heel relaxed vinden. Ben jij ook benieuwd naar De Achterste Hoef? Dat komt goed uit, want je kunt nu met korting een accommodatie of kampeerplek boeken.

De actiecode
LOVE2CAMP
Geeft recht op 10% korting op een accommodatie en 15% op een kampeerplaats. Ook geldig tijdens het hoogseizoen (actiecode kan gebruikt worden voor een verblijf tot 30 september).

De code kan niet gecombineerd worden met een kampeeractiekaart.

Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
Camping Sandaya La Côte de Nacre 6
kampeercadeautjes voor in de schoen
Caravanity by Campooz luifel 2
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *