achter-gesloten-deuren

Love2read: Achter gesloten deuren van B.A. Paris

Kamperen en lezen zijn voor ons onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom vertellen we je in onze rubriek Love2read graag welke boeken we hebben gelezen en natuurlijk wat we daar van vonden. Dit keer: Achter gesloten deuren van B.A. Paris.

Wów! Een paar weken geleden begon ik op zondagochtend aan Achter gesloten deuren van B.A. Paris. De kinderen waren uit logeren en ik kon in een rap tempo doorlezen. Ook toen ze weer thuis waren, greep ik iedere gestolen minuut aan om de e-reader te pakken en verder te lezen. 17.45 uur had ik het boek uit. Flabbergasted!

Dat ik niet de enige ben die dit boek heeft verslonden, blijkt wel uit de verkoopcijfers. Volgens uitgever Anbo | Anthos zijn in Engeland ruim 500.000 exemplaren van de thriller verkocht. Toen ik dat hoorde, kwam Achter gesloten deuren  meteen op mijn to read list.

Hier gaat Achter gesloten deuren over

Dertiger Grace ontmoet de knappe en rijke Jack op wie ze halsoverkop verliefd wordt. En hij op haar. Het duurt niet lang voor Jack haar ten huwelijk vraagt. Tegen zo’n knappe én hoffelijke man zegt niemand natuurlijk nee en dat doet Grace ook niet. Vrienden en collega’s verzuchten dat het paar echt ontzettend perfect is. Ze hebben het perfecte huis, de perfecte vakantie, de perfecte looks en Grace maakt zelfs de perfecte soufflés. En tja, bij dat laatste rijst natuurlijk de twijfel. Wie kan er zes perfecte soufflés bakken tijdens een dinertje met vrienden? Nou, Grace dus. Niemand vermoedt dat het huwelijk tussen Jack en Grace helemaal niet zo perfect is als het lijkt. Wel is het vreemd dat Grace zomaar lunchafspraken met vriendinnen plotseling afzegt, dat ze geen mobiele telefoon heeft en geen eigen mailadres. Intussen hoopt Grace dat er bij iemand een lampje gaat branden.

achter-gesloten-deuren-b-a-paris

B.A. Paris, auteur van Achter gesloten deuren

Dit vond ik er van:

Achter gesloten deuren van B.A. Paris leest als een trein. Je wil steeds maar weer doorlezen. Onze vrienden van de Volkskrant waren minder lovend over deze bestseller. De recensent noemde de zinnen lelijk en betekenisloos. Nu ben ik een redelijke taalpurist, maar in dit geval is het me niet opgevallen. Ik was meer bezig met de spanning in het boek. Op de omslag van de thriller staat: Het perfecte huwelijk? Of de perfecte leugen? Genoeg aanwijzingen om te weten dat er iets mis is met de relatie tussen Jack en Grace. Toch weet je in het begin niet wat het precies is. Ik-persoon Grace geeft minimale aanwijzingen waaruit blijkt dat Jack de broek aan heeft in huis, maar in eerste instantie weet je nog niet helemaal hoe het zit. Als dat wel blijkt, grijpt het verhaal je bij de keel. Achter gesloten deuren is het ultieme vakantieboek. Hoe fijn is het om jezelf voor de tent of op het strand te verdiepen in een spannende thriller? En het is een hele opluchting dat je, áls je dan eindelijk je ogen opslaat van het boek, gewoon op de camping of aan zee zit. En dat je niets te maken hebt met het naargeestige leven van Grace.

Heb jij Achter gesloten deuren van B.A. Paris gelezen?  Vertel ons wat je er van vond! Wil je het boek aanschaffen? Dat kan bijvoorbeeld hier.
(Dit is een affiliatelink. Dat betekent dat als jij een product via deze link koopt, wij hier een klein percentage voor krijgen. Let op: Voor jou maakt het in prijs geen verschil, dus je merkt er verder niets van. Je steunt alleen ons blog. Dank daarvoor!)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *