Love2read: ‘Dag des oordeels’ van Elizabeth George

Kamperen en lezen zijn voor ons onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom vertellen we je in onze rubriek Love2read graag welke boeken we hebben gelezen en natuurlijk wat we daar van vonden. Dit keer: ‘Dag des oordeels’ van Elizabeth George.

De boeken van Elizabeth George, en dan met name die uit de Inspecteur Lynley-reeks, lees ik graag. Volgens mij heb ik alle titels uit deze reeks gelezen. Haar nieuwste boek heet ‘Dag des oordeels’ en is het vervolg op ‘Verloren onschuld’. Eerlijk gezegd weet ik niet zo goed wat ik er van vind.

Scotland Yard-sergeant Barbara Havers heeft het zwaar sinds haar terugkeer uit Italië. Hoofdinspecteur Isabelle Ardery kan niet wachten tot Barbara haar volgende fout maakt en zij haar carrière om zeep kan helpen. Als de feministische schrijfster Clare Abbott onder verdachte omstandigheden om het leven komt, smeekt Barbara inspecteur Thomas Lynley om in de zaak te mogen duiken. Langzaam rijst de vraag of haar dood te maken heeft met de zelfmoord van de jonge William Goldacre die zichzelf van een klif stortte. Terwijl Barbara samen met collega Winston Nkata probeert de zaak op te lossen zonder fouten te maken, vraagt Lynley zich af hoe het met zijn ontluikende liefdesleven staat.

Scotland Yard
De boeken van Elizabeth George zijn over het algemeen fijn. Lekker dik (ideaal voor op de camping) en vaak meeslepend. Haar laatste boeken vind ik prima, maar niet super. ‘Dag des Oordeels’ is ook een beetje lastig te beschrijven. Het begint met het verhaal van William Goldacre en zijn zelfverkozen dood. Het duurt erg lang voor Scotland Yard, en met name Havers en Lynley, ter sprake komen. Je vraagt je bijna af of je wel een Lynley-mysterie aan het lezen bent. Dit blijft het hele boek zo. Centraal staan vooral de dood van Clare Abbott en William Goldacre en alles wat hier mee samenhangt. De karakters die in het boek voorkomen zijn aansprekend, maar worden zo uitgediept dat er nauwelijks ruimte lijkt te zijn voor Havers en Lynley. Doodzonde! De meeste mensen die alle boeken uit de Lynley-reeks hebben gelezen, hebben vast een band opgebouwd met de morsige sergeant en de inspecteur van adel. Zo jammer dat ze nu weinig naar voren komen. De verhaallijn rondom de zaak is goed uitgewerkt, maar dat geldt niet voor de verhaallijnen rondom Havers en Lynley die soms vergezocht en langdradig zijn.

Is ‘Dag des oordeels’ dan een afrader? Nee hoor! Het duurde even, maar uiteindelijk kwam ik er lekker in en heb ik me er prima mee vermaakt. Alleen wilde ik zo graag wat meer over Havers en Lynley lezen. Dus Elizabeth, schrijf je ze er volgende keer weer meer in? Thank you!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *