Kamperen en lezen zijn voor ons onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom vertellen we je in onze rubriek Love2read graag welke boeken we hebben gelezen en natuurlijk wat we daar van vonden. Dit keer: de boeken van Jane Fallon.

Een tijdje geleden ontdekte ik de boeken van Jane Fallon. Na de eerste roman die ik las (Tussen twee zussen) was ik hooked en verslond ik er nog drie. Nu probeer ik even pauze te nemen zodat ik nog wat in het verschiet heb. Ja, rare redenering…

Waarom zijn de boeken van Jane Fallon een aanrader?

Martine en ik houden op z’n tijd van een lekkere roman. Al tien jaar (wat een eeuwigheid hè) lezen we de boeken van Jill Mansell. Hier schreef Martine al eens een lofzang op haar romans. Maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat de hoofdpersonen uit Jills boeken en ik elkaar een beetje ontgroeien. Zij blijven midden twintig terwijl ik – laten we zeggen – iets ouder ben. De romans van Jane Fallon wringen iets meer. Ze zijn iets minder halleluja en dat bevalt me goed. Denk aan thema’s als: gevoelens voor de man van je zus, een getrouwde minaar en een vette kantoorroddel doorvertellen terwijl dat écht niet kan. Toen ik Jane even ging googelen, ontdekte ik trouwens dat ze sinds jaar en dag is getrouwd met de Engelse komiek Ricky Gervais.

Tot nu toe las ik vier boeken van Jane Fallon, die toevallig allemaal in mijn Kobo Plus-abonnement zaten. Hieronder bespreek ik de vier titels kort.

Tussen twee zussen van Jane Fallon

Tussen twee zussen Jane FallonSamenvatting:
Abi is altijd ‘het zusje van’ geweest. De drie jaar oudere Caroline – of nee, Cleo, zoals ze genoemd wil worden – werd op haar vijftiende ontdekt en boekte internationaal succes als model. De zussen zijn uit elkaar gegroeid, maar Abi houdt zich voor dat dat maar tijdelijk is. Nu, dertig jaar later, nodigt Caroline Abi uit om twee maanden te komen logeren. Eindelijk zullen de zussen weer hun onderlinge band aanhalen – toch?

Dit vond ik er van:
Tussen twee zussen was het eerste boek dat ik van Jane Fallon las. Ik zat er al snel in en wilde alleen maar verder lezen. Hoofdpersoon Abi is soms wel een beetje saai en daardoor irritant, maar daar had ik eigenlijk verder geen last van. Super fijn boek om te lezen!

Tussen twee zussen koop je onder meer hier.

Vierspel van Jane Fallon

Vierspel Jane FallonSamenvatting:
Twee stellen, vier vrienden en één zwakke schakel
Rebecca, Daniel, Alex en Isabel zijn sinds hun studententijd goede vrienden. Rebecca trouwde met Daniel, Alex met Isabel en al twintig jaar lang zijn ze onafscheidelijk. Maar dat staat op het punt te veranderen…
Het begint wanneer Alex Isabel verlaat en de eerste scheur in hun, naar het leek onbreekbare, vriendengroep zichtbaar wordt. Maar het wordt nog erger als Alex zijn hart uitstort bij Rebecca en haar vertelt waarom.

Dit vond ik er van:
Vierspel was het tweede boek dat ik van Jane Fallon las. Na Tussen twee zussen lag de lat hoog. Ik vond Vierspel dan ook niet even goed, maar wederom lekker geschreven en ook hier bleef ik in doorlezen. Het mooie is dat je steeds niet kan voorspellen hoe het uiteindelijk afloopt.

Vierspel koop je onder meer hier.

Op de man af van Jane Fallon

Op de man af Jane FallonSamenvatting:
Helen is dik in de dertig en heeft al lang – véél te lang – een affaire met Matthew. Hij is het prototype machtige zakenman en sexy huisvader, en was (uiteraard) ooit haar baas. Maar dan besluit Helen dat het genoeg is geweest, ze moet ook verder met haar leven: de tijd is nu écht aangebroken om Matthew te dumpen. Tijd voor actie! Op dat moment verschijnt hij aan haar deur: ‘Ik heb het verteld!’ juicht hij. ‘Ik ben bij haar weg! Ik ben nu helemaal van jou!’ en hij trekt meteen bij haar in.

Dit vond ik er van:
Uit bovenstaande samenvatting heb ik een zinnetje weggelaten omdat deze iets te veel verklapt. En daar hou ik zelf niet zo van. Bij de eerste zin van Op de man af word je al op het verkeerde been gezet. Daarna gebeuren er steeds dingen waarvan je denkt: oh nee, ik moet er niet aan denken! Nou ja, en dat denkt Helen dus ook. Beetje verwarrend was wel dat Helen in bijna dezelfde branche werkt als Rebecca uit Vierspel waardoor ik soms even dacht dat ik nog in het vorige boek bezig was. Verder ook weer een heerlijk boek. Je kan Helen wel een beetje vergelijken met Bridget Jones.

Op de man af koop je onder meer hier.

Tegen beter weten in van Jane Fallon

Tegen beter weten in Jane FallonSamenvatting:
Jen heeft een schokkende ontdekking gedaan. Als ze het aan haar man Jason vertelt, dan zou hij er vast wel weer overheen komen, maar zou hij haar ooit vergeven dat zíj het hem heeft verteld? Het kan een scheur in haar huwelijk veroorzaken. Stel dat ze het zou vertellen aan iemand anders in Jasons familie, een groep mensen van wie ze meer houdt dan van haar eigen familie, dan zou het hun uiteendrijven. Zij zal erbuiten vallen, ze was natuurlijk al van de koude kant…

Dit vond ik er van:
Jen is zelf opgegroeid met alleen een moeder, maar inmiddels is ze getrouwd met Jason en moeder van twee bijna volwassen dochters. Haar schoonfamilie is het warme gezin dat ze zelf thuis nooit heeft gehad en ze geniet enorm van hun veelvuldig samenzijn. Alles verandert wanneer ze een geheim ontdekt en niet weet wat ze er mee aan moet. Dat is dus wel een fijn gegeven om over te lezen. Het wordt een beetje cliché, maar ook Tegen beter weten in bleef ik maar lezen tot het boek – veel te snel weer – uit was. Ik had alleen steeds het gevoel dat Jen ongeveer 50 jaar was, maar dat was zo’n tien jaar jonger. Dat lees je niet echt in haar karakter.

Tegen beter weten in koop je onder meer hier.

Tussen twee zussen is absoluut mijn favoriete titel van Jane Fallon. Ken jij haar boeken ook? Zo ja, wat is jouw favoriet?

(Deze blogpost bevat affiliatelinks. Dat betekent dat als jij een product via deze link koopt, wij hier een klein percentage voor krijgen. Let op: Voor jou maakt het in prijs geen verschil, dus je merkt er verder niets van. Je steunt alleen ons blog. Dank daarvoor!)

Dit vind je misschien ook leuk:

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer