recensie klokkenluider john grisham

Love2read: De klokkenluider van John Grisham

Kamperen en lezen zijn voor ons onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom vertellen we je in onze rubriek Love2read graag welke boeken we hebben gelezen en natuurlijk wat we daar van vonden. Dit keer: De klokkenluider van John Grisham.

Toen ik nog papieren boeken las, kreeg ik elke Boekenweek de nieuwste John Grisham van mijn moeder. Vaak kon ik niet wachten om er aan te beginnen. De boeken van de Amerikaanse auteur lezen vaak zo lekker weg. Grisham publiceert veel: vrijwel jaarlijks komt er een nieuwe titel van hem uit. En dan kan het wel eens gebeuren dat er een wat mindere tussen zit. Over de vorige Grisham was ik razend enthousiast. De verdediging ging over Sebastian Rudd, een fascinerende advocaat die zijn zaken regelde vanuit een kogelwerend busje. Na deze ijzersterke thriller kon ik dan ook niet wachten op Grishams nieuwste. Nadat De klokkenluider uitkwam, heb ik nog even gewacht tot hij in de aanbieding was en toen ging ik los.

De klokkenluider van John GrishamOver De klokkenluider

Advocate Lacy Stolz werkt al jaren voor de Board on Judicial Contact. Deze overheidsdienst richt zich op rechters die het niet zo nauw nemen met de regels. Ze is veel op pad met haar collega en inmiddels goede vriend Hugo Hatch, maar beleeft weinig spannende dingen bij de BJC. Dat verandert als ene Ramsey Mix contact opneemt met Lacy. Hij kent iemand die belastende informatie over een rechter heeft en wil dat de BJC ermee aan de slag gaat. Al snel blijkt dat Ramsey Mix een schuilnaam is en dat zijn zaak compleet anders is dan alle andere zaken waar Lacy en Hugo ooit aan werkten.

En wat vond ik er van?

Ik had me echt enorm verheugd op deze Grisham, maar hij was niet zo meeslepend als De verdediging. Ik kwam er moeilijk in en het duurde wel even voor het verhaal me te pakken had. Dat lukte uiteindelijk wel hoor en toen kon ik ook niet meer stoppen met lezen. Ik vond wel dat er erg veel personages (en daardoor namen) in voorkwamen waardoor het een beetje rommelig was. Conclusie: De klokkenluider van John Grisham kan je prima op de camping lezen. Ik wacht alvast op de volgende, wel in de hoop dat hij iets meer in de trant van De verdediging is.

Heb jij De klokkenluider gelezen?  Vertel ons wat je er van vond! Wil je het boek aanschaffen? Dat kan bijvoorbeeld hier.
(Dit is een affiliatelink. Dat betekent dat als jij een product via deze link koopt, wij hier een klein percentage voor krijgen. Let op: Voor jou maakt het in prijs geen verschil, dus je merkt er verder niets van. Je steunt alleen ons blog. Dank daarvoor!)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *