Love2read: De vergeten kamer van Ann Mah

Kamperen en lezen zijn voor ons onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom vertellen we je in onze rubriek Love2read graag welke boeken we hebben gelezen en natuurlijk wat we daar van vonden. Dit keer: De vergeten kamer van Ann Mah.

Na de zomervakantie was het van lezen niet meer gekomen. Iets met druk en fijne Netflix-series. Daar kwam een paar weken geleden verandering in toen ik van mijn moeder De vergeten kamer van Ann Mah in mijn handen gedrukt kreeg. “Echt iets voor jou”, zei ze. En ze had gelijk. Ik heb het 384 pagina’s tellende boek dan ook in razend tempo uitgelezen.

Wijngaard in de Tweede Wereldoorlog

De vergeten kamer van Ann Mah.

De vergeten kamer van Ann Mah.

De vergeten kamer begint met het verhaal van de Amerikaanse Kate, die studeert voor het prestigieuze ‘Masters of Wine’-examen. Ze gaat op bezoek bij de wijngaard van haar familie in Frankrijk om haar kennis van de lokale bourgogne nog wat aan te scherpen. Bij het opruimen van de wijnkelder ontdekt ze een geheime schuilplaats uit de Tweede Wereldoorlog.

Geïntrigeerd begint ze te graven in haar familiegeschiedenis. Dan ontrafelt zich een verhaal dat al zestig jaar in de doofpot is gestopt: over het tienermeisje Hélène dat de oorlog op haar eigen manier probeerde te overleven. Heeft Kates familie, groot geworden in de wijnhandel, zich in de oorlog misschien niet zo goed gedragen als Kate altijd dacht?

De vergeten kamer is een echte love2read

Ann Mah laat je in De vergeten kamer twee verhaallijnen volgen. Dat van Kate in het heden en dat van Hélène – in dagboekvorm – in de jaren veertig. In het begin van een boek met wisselende perspectieven moet ik altijd even schakelen. Vaak vind ik het jammer als er ineens weer vanuit een andere hoofdpersoon wordt geschreven. Dat was nu niet het geval; ik vond beide verhalen interessant.

De vergeten kamer van Ann Mah.

Het verhaal speelt zich af tussen de wijngaarden in de Franse Bourgogne.

Is De vergeten kamer een aanrader? Ik vind van wel. Houd je – net als ik – van de boeken van Santa Montefiore en De zeven zussen-serie van Lucinda Riley? Dan weet ik vrij zeker dat De vergeten kamer je ook kan boeien. Bovendien is het intens om te lezen over het leven in de oorlog, en leuk om iets te ontdekken over de wijngeschiedenis in de Bourgogne.

Benieuwd? Je kunt het boek onder meer hier kopen. Waarschuwing: heb je de roman eenmaal in huis, dan is het lastig om te wachten met lezen tot je op de camping bent. Aan de andere kant, thuis op de bank lezen is natuurlijk ook gewoon heel fijn.

Meer fijne boeken vind je op onze Love2read-pagina.

(Deze blogpost bevat een affiliatelink. Dat betekent dat als jij een product via deze link koopt, wij hier een klein percentage voor krijgen. Let op: Voor jou maakt het in prijs geen verschil, dus je merkt er verder niets van. Je steunt alleen ons blog. Dank daarvoor!)

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *