De zeven zussen-serie van Lucinda Riley

Kamperen en lezen zijn voor ons onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom vertellen we je in onze rubriek Love2read welke boeken we hebben gelezen en natuurlijk wat we daar van vonden. Dit keer: De zeven zussen-serie van Lucinda Riley.

Er zijn alweer wat maanden verstreken sinds onze laatste boekentip. Dit heeft alles te maken met De zeven zussen-serie van Lucinda Riley. Op een natte herfstdag begon ik aan het eerste deel en onlangs heb ik het vijfde – en vooralsnog laatste – boek in de reeks uitgelezen. Een knappe prestatie al zeg ik zelf, want het zijn behoorlijke pillen. Zo telt het eerste deel alleen al zo’n 600 pagina’s.

Deel 1: De zeven zussen

De boekenreeks draait om de zes adoptiedochters (de zevende is er – nog? – niet) van de rijke Pa Salt. Na diens overlijden krijgen ze allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. In elk boek gaat een andere zus op zoek naar haar roots.

De zeven zussen

Ruim 600 pagina’s leesgenot.

Maia D’Aplièse
Het eerste deel in de reeks heet simpelweg ‘De zeven zussen’. De zoektocht naar haar verleden brengt Maia D’Aplièse, Pa Salts oudste adoptiedochter, naar Rio de Janeiro. Ze heeft weinig aanwijzingen, maar probeert desondanks haar biologische familie te vinden. Het brengt haar naar het Rio van de jaren twintig, de tijd waarin Izabella Bonifacio leefde. Is Maia aan haar verwant? En wat heeft haar familie te maken met het wereldberoemde Christusbeeld op de berg Corcovado?

Een stukje geschiedenis

Na de zoektocht van Maia in Brazilië, brengt het tweede deel (‘Storm’) zus Ally naar Noorwegen. In ‘Schaduw’ ontdekt Star meer over haar Britse afkomst, en ‘Parel’ brengt CeCe naar de aboriginals in Australië. Het meeste recente deel in ‘De zeven zussen’-serie is ‘Maan’. Hierin ontdekt Tiggy dat ze familie is van zigeuners in het Spaanse Granada. Wanneer deel zes en zeven verschijnen is nog niet bekend. En dat is behoorlijk afzien voor de lezers die de eerste vijf boeken al uit hebben.

Liefhebbers van astronomie zullen in de namen van de zusjes vast de ‘Zeven zussen van de Plejaden’ herkennen. Lucinda Riley heeft haar boekenreeks hierop gebaseerd. In de Griekse mythologie zijn de zeven zusters door de goden aan de hemel geplaatst en uitgegroeid tot schitterende sterren. Slechts zes van de sterren zijn goed zichtbaar, wat verklaart waarom Pa Salt zes in plaats van zeven dochters heeft geadopteerd. Of heeft Lucinda Riley toch nog een verrassing in petto? Daar kunnen we alleen naar gissen.

Ik kan in ieder geval niet wachten tot deel 6 verschijnt. Hou jij ook van lezen en zoek je nog wat leesvoer voor op de camping? Dan is De zeven zussen-serie wat mij betreft een aanrader. Je koopt de boeken onder meer via deze Bol.com-link.

Ken jij deze boekenreeks van Lucinda Riley? Laat ons dan weten of je net zo enthousiast bent!

(Dit artikel bevat een affiliatelink. Dat betekent dat als jij een product via deze link koopt, wij hier een klein percentage voor krijgen. Let op: Voor jou maakt het in prijs geen verschil, dus je merkt er verder niets van. Je steunt alleen ons blog. Dank daarvoor!)

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *