Disney-klassiekers voor iedereen

Wij dromen graag weg in een goed boek. Stiekem hopen we dat onze kinderen lezen ook zo fijn gaan vinden. De kans is groot, want er zijn zoveel leuke kinderboeken. Ook voor moeizame lezers. Zo hebben Uitgeverij Zwijsen en Disney bekende klassiekers herschreven voor kinderen die moeite hebben met lezen of dyslectisch zijn. Wij namen Rapunzel en The Incredibles mee naar camping.

Onze kinderen hebben gelukkig het leestalent van hun moeders. Moeite met lezen hebben ze dus niet. Dat maakte ons extra nieuwsgierig, want zouden ze Rapunzel’s gids vol grappige en gekke weetjes & knutsels en The Incredibles, draag nooit een cape! En andere tips voor helden (de titels hadden wat korter gekund) wel leuk vinden?

Rapunzel

Die vrees was ongegrond. Het enige meisje onder de Love2camp-kids zat al snel te lezen in Rapunzel. Het boek heeft AVI-niveau M5 en is officieel voor kinderen van 8 jaar en ouder. Die leeftijd heeft dochterlief nog niet, maar met haar 6 jaar werd ze echt wel wijs uit het boek. Natuurlijk sprak het ene verhaaltje meer aan dan het andere, maar over het algemeen kon het haar boeien. Vooral de vele knutseltips vond ze leuk. Zelf verf maken van bosbessen, bijzondere haarvlechten en verschillende knopen leggen, het werd allemaal uitgeprobeerd.

Muurschilderij
Een muurschilderij maken is echt top!
En ik heb geluk.
Het kasteel heeft enorme ramen die er perfect voor zijn.
Maak je zo’n schilderij, dan is het net of je een decor maakt:
een decor van een toneelstuk waarin ik mezelf zie spelen.
Leuk, vind je niet?

Lezen

Lekker lezen in de hangmat. Dat is vakantie!

The Incredibles

De drie Love2camp-boys – 6, 8 en 9 jaar – zitten in hun superheldenperiode. The Incredibles paste dan ook precies in hun straatje. Ook dit boek is voor 8+ en heeft niveau AVI M5. Voor de jongste was het logischerwijs nog een beetje ingewikkeld, maar de oudste twee vonden het leuk. Vooral de Super-tips (Zoals: Doe elke dag iets goed en Zorg voor tomatensaus en veel verband in huis. Hiermee kun je een nepwond maken) spraken aan.

Super-tip:
Denk aan vroeger, maar kijk naar de toekomst.
Jij bent een Super.
Je zult altijd geweldige dingen kunnen doen.

ConclusieDisney boeken

Kort, maar krachtig: de boeken zijn goedgekeurd door de Love2camp-kids. Ze pakten de boeken uit zichzelf en dat is altijd een goed teken. Extra pluspunt is dat Zwijssen en Disney ook hebben gedacht aan kinderen die lezen lastig vinden. De boeken hebben korte zinnen, elke zin begint op een nieuwe regel en het lettertype is duidelijk. Wij vinden het een mooi initiatief. De volgende titels zijn verkrijgbaar: Frozen, Cars, Beauty and the Beast, Rapunzel, The Incredibles en The Jungle Book. Meer weten of de boeken stellen? Kijk dan hier.

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *