Een zachte hand Leïla Slimani

Love2read: Een zachte hand van Leïla Slimani

Kamperen en lezen zijn voor ons onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom vertellen we je in onze rubriek Love2read graag welke boeken we hebben gelezen en natuurlijk wat we daar van vonden. Dit keer: Een zachte hand van Leïla Slimani.

Het is alweer even geleden dat wij een boekreview in onze rubriek Love2read plaatsen. Shame on us! En dat terwijl de boeken er in rap tempo doorheen gaan. Al een tijd geleden zag ik een tijdschrift een boekentip over Een zachte hand van Leïla Slimani. Ik heb de titel ergens genoteerd en toen het e-book laatst in de aanbieding was, zette ik hem meteen op mijn e-reader.

Het verhaal

Dit is de omschrijving op Bol.com:
Myriam is moeder van twee kinderen en wil haar baan als advocaat hervatten. Ondanks de bezwaren van haar man gaat ze op zoek naar een nanny. Na een intensieve zoektocht vinden ze in Louise de perfecte oppas, die al snel de harten van de kinderen verovert en een vaste plek inneemt in het gezin. Louise nestelt zich steeds dieper in het huishouden, maar begint ook vreemde trekjes te vertonen. Het benauwt Myriam, maar ze sust haar gevoel van onbehagen. Als ze uiteindelijk doorheeft wat Louise drijft, is het te laat. Een zachte hand is een eigentijds, sociaal drama, met haarscherpe psychologische portretten en een huiveringwekkend plot.

Dit vond ik van Een zachte hand

‘De baby is dood’. Dat is de eerste zin in Een zachte hand. Oké, eigenlijk heb ik dan al niet veel zin meer om door te lezen. Ik hou niet van boeken waarin kinderen doodgaan of ziek zijn. Daar krijg ik altijd een beetje buikpijn van. Maar goed, dapper las ik verder. Zoals je in de omschrijving al kunt lezen, wil Myriam weer aan de slag als advocaat. Met haar man Paul en haar kinderen Mila en Adam bewoont ze een appartement in het tiende arrondissement van Parijs. Samen gaan ze op zoek naar een betrouwbare oppas en uiteindelijk treffen ze een geschenk uit de hemel: Louise. Deze weduwe heeft een volwassen dochter en is de perfecte aanvulling op hun drukke huishouden. Ze is niet alleen lief voor de kinderen, maar ze weet het appartement ook nog eens op orde te houden én ze kan koken. Langzaam krijgt ze een steeds prominentere plek binnen het jonge gezin.

Ik ben gek op thrillers waarbij de hoofdpersoon steeds verder van zichzelf af komt te staan. Een voorbeeld daarvan is Vang me als ik val van Nicci French. Dat is ook het geval bij Een zachte hand. Het leven van Myriam en Paul is goed. Ze hebben dan wel twee jonge kinderen, maar kennen alleen de stress van een gezin met jonge kinderen. Door de eerste zin in het boek weet je al dat er ergens iets afschuwelijks gebeurt en dat gevoel blijf je tijdens het lezen behouden.

Een zachte hand is een goed boek dat je zeker een paar uurtjes zoet houdt. Maar… echt blij word je er niet van. Naarmate het verhaal vordert, wordt het steeds beklemmender en dat is juist ook weer de kracht. Al met al wilde ik steeds verder lezen om te weten hoe het uiteindelijk afliep. Een zachte hand is dus best een aanrader.

Heb jij Een zachte hand gelezen? Laat ons weten wat je er van vond! Wil je het boek aanschaffen? Dat kan bijvoorbeeld hier.
(Dit is een affiliatelink. Dat betekent dat als jij een product via deze link koopt, wij hier een klein percentage voor krijgen. Let op: Voor jou maakt het in prijs geen verschil, dus je merkt er verder niets van. Je steunt alleen ons blog. Dank daarvoor!)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *