Iets ouds en iets blauws Katie Fforde

Love2read: Iets ouds en iets blauws van Katie Fforde

Kamperen en lezen zijn voor ons onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom vertellen we je in onze rubriek Love2read graag welke boeken we hebben gelezen en natuurlijk wat we daar van vonden. Dit keer: Iets ouds en iets blauws van Katie Fforde

De afgelopen weken was ik in de ban van de Netflix-serie Grand Hotel (vette aanrader!). De knappe Julio wist me elke avond weer te verleiden om niet te lezen, maar te Netflixen en zodoende lag mijn ereader even te verstoffen. Maar nu de serie op z’n einde loopt en Kobo een paar goede aanbiedingen had, was het tijd om mijn virtuele boeken weer ter hand te nemen. Te beginnen met Iets ouds en iets blauws van Katie Fforde. Spoiler: Julio kan mij nog steeds méér bekoren.

Martine en ik houden van de boeken van Katie Fforde. Voor Martine waren haar boeken al een inspiratie om een blogpost over kamperen in Engeland te schrijven. Maar goed, de nieuwe Katie Fforde was dus uit en die wilde ik lezen. Dus húp, op mijn e-reader schafte ik hem aan in de online store. Maar goed, wat vond ik er van? Kijk, van een schrijfster als Katie Fforde hoef je geen hoogstaande literatuur te verwachten. Gelukkig maar, want daar heb ik helemaal geen zin in als ik voor het slapengaan nog wat in mijn boek lees. Onlangs was ik aan het boek Juliana van Jolande Withuis begonnen. Echt een interessant onderwerp en het boek ga ik ook zeker uitlezen, maar zo ‘s avonds laat had ik er even geen geduld voor. Met zo’n boek moet je je namelijk best concentreren. Maar ik dwaal af, terug naar Iets ouds en iets blauws.

Iets ouds en iets blauws Katie Fforde

De omslag van Iets ouds en iets blauws.

Over Iets ouds en iets blauws

Het verhaal gaat over drie jonge vrouwen die elkaar ontmoeten in een dorpje in de Cotswolds. Lindy woont er al haar hele leven en is moeder van twee kleine kinderen. Controlfreak Rachel is net gescheiden en probeert haar leven weer op te bouwen. Beth is net in het dorp komen wonen en nu op zoek naar werk. Het klikt meteen tussen de drie en ze besluiten zich in te zetten voor het vervallen dorpshuis. Samen willen ze er een mooi gebouw van maken waar mensen feesten en bruiloften kunnen geven. Tegelijkertijd zijn ze bezig met de bruiloft van Beths zus, die low budget moet worden gehouden. Ze besluiten gezamenlijk een bedrijf te beginnen waarmee ze betaalbare bruiloften organiseren. Natuurlijk speelt er meer. Lindy gunt zichzelf namelijk geen nieuwe liefde omdat ze zich helemaal op haar kinderen wil concentreren. Beth ontmoet een knappe jongen, maar is hij wel de ware voor haar? En Rachel laat het liefst niemand toe in haar spierwitte en overgeorganiseerde huis en zeker niet de ruwe Raff.

En wat vond ik er nu echt van?

Mwah, Iets ouds en iets blauws leest echt prima weg en ik was echt wel benieuwd hoe het verder zou gaan. Alhoewel… het meeste kan je gewoon invullen. En dat vond ik tegelijkertijd zo jammer aan het boek. Het was een beetje voorspelbaar, al zijn deze boeken dat vaak. Verder vond ik het af en toe een beetje oubollig en truttig. Ik heb geen spijt dat ik het heb gelezen en als Katie Fforde weer met een nieuw boek komt, lees ik dat zeker weer.

Nog even voor de liefhebber…

Julio Olmedo Gran Hotel

Wegzwijmelen bij Julio won het even van boeken lezen

Dit is Julio Olmedo (Yon González) uit de Netflix-serie Grand Hotel.
Need I say more…?

Wil je meer boekrecensies lezen? Check dan onze rubriek Love2read.

Heb jij Iets ouds en iets blauws gelezen?  Vertel ons wat je er van vond! Wil je het boek aanschaffen? Dat kan bijvoorbeeld hier.
(Dit is een affiliatelink. Dat betekent dat als jij een product via deze link koopt, wij hier een klein percentage voor krijgen. Let op: Voor jou maakt het in prijs geen verschil, dus je merkt er verder niets van. Je steunt alleen ons blog. Dank daarvoor!)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *