Love2read: Jill Mansell

Kamperen en lezen zijn voor ons onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom vertellen we je in onze rubriek Love2read graag welke boeken we hebben gelezen en natuurlijk wat we daar van vonden. Dit keer geen boek, maar een auteur: Jill Mansell.

Mulisch, Reve, Hermans, Wolkers, ik heb ze allemaal in de kast staan. Prima schrijvers natuurlijk, maar op de camping geef ik toch de voorkeur aan iets wat makkelijker weg leest: chicklit. De romannetjes van Jill Mansell zijn favoriet.

20160415_150937Niemendalletjes
Geen zware literatuur, maar niemendalletjes vol humor en romantiek. Dat is wat ik wil op vakantie. En Jill Mansell begrijpt dat. De Britse heeft inmiddels ruim twintig boeken geschreven en ik heb ze vrijwel allemaal gelezen.

 

Doelgroep
Of ik, thirty something en gesetteld met kids, nog tot Jills doelgroep behoor betwijfel ik ten zeerste. Desalniettemin verslind ik haar verhalen. Niemand die dit in de gaten heeft trouwens. Dat is dan weer een van de voordelen van een e-reader: je kunt ongegeneerd Vijftig tinten grijs of chicklits waar je eigenlijk te oud voor bent lezen. Maar goed, Jilll Mansell dus. Ik wilde een review over een van haar boeken schrijven, maar ik kon gewoon niet kiezen. De boot gemist, waarin Poppy op haar vrijgezellenavond de man van haar dromen ontmoet, of toch Eenmaal andermaal verliefd, over Tilly die het bruisende Londen verruilt voor een klein dorpje en daar gaat werken 20160415_151050voor een gescheiden architect en zijn tienerdochter. Ik vind ze even leuk. En dat geldt ook voor al die andere boeken van Jill Mansell.

Lang leve de liefde
Ik kijk dan ook al reikhalzend uit naar mei, want dan verschijnt er een nieuw boek van haar hand: Lang leve de liefde. Natuurlijk ga ik hem meteen kopen. En ik ga me beheersen om er niet meteen in te beginnen, want hij lijkt me ideaal voor op de camping. In de zon, met een wijntje binnen handbereik, genieten van het wel en wee van Lily Harper, zoals de hoofdpersoon in haar nieuwste schijnt te heten. Een betere boekentip voor de zomervakantie kan ik volgens mij niet geven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *