Love2read: ‘Met een knipoog’ van Marian Keyes

Kamperen en lezen zijn voor ons onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom vertellen we je in onze rubriek Love2read graag welke boeken we hebben gelezen en natuurlijk wat we daar van vonden. Dit keer: ‘Met een knipoog’ van Marian Keyes.

De afgelopen avonden ben ik niet voor twaalf uur gaan slapen. De reden: het boek ‘Met een knipoog’ van Marian Keyes. In deze review vertel ik je er meer over.

Misschien ben ik een klein beetje bevooroordeeld. Marian Keyes behoort namelijk tot een van mijn favoriete romanschrijfsters. Haar eerste boek dat ik las was ‘Watermeloen’ en daarna volgden er nog veel meer. Zoals bij alle schrijvers vond ik het ene boek beter dan het andere. ‘Met een knipoog’ (originele titel is ‘The woman who stole my life’) kwam al in 2014 uit en is weer een heerlijk meeslepend boek dat ik echt niet weg kon leggen. Nou ja, m’n e-reader dan.

Karmapunten
Hoofdpersoon is Stella Sweeney, getrouwd met Ryan en moeder van tieners Betsy en Jeffrey. Op een dag hoopt ze wat karmapunten te scoren door in de verkeersdrukte een man met een Range Rover voor te laten. Resultaat: een botsing en de gloednieuwe Range Rover die total loss is. Als de bestuurder Stella later om haar telefoonnummer vraagt, denkt ze nog dat hij haar probeert te versieren, maar dat heeft ze mis.

Met een knipoogZo’n vier jaar later heeft Stella een enorm enerverende tijd achter de rug. Ze is gedesillusioneerd teruggekeerd uit New York waar ze woonde om haar boek te promoten. Nu moet ze weer een nieuw boek schrijven, maar de inspiratie hiervoor wil maar niet komen. Intussen heeft ze te dealen met haar ex, die zijn complete bezit wil weggeven, een dochter zonder ambities en een zoon die alleen maar aan yoga doet. Het is de vraag of Stella haar leven ooit weer helemaal op de rit zal krijgen.

‘Met een knipoog’ switcht vaak van het heden naar het verleden en dat is soms even schakelen, maar uiteindelijk kom je daar wel in. Het verleden vond ik het meest interessant. Stella is een leuke hoofdpersoon omdat ze niet perfect is en je jezelf best wel in haar kan herkennen.

Dit boek heb ik de afgelopen dagen gelezen. In bad, bed en op de bank. Maar ‘Met een knipoog’ is eigenlijk typisch zo’n boek dat ik het allerliefst lekker op de camping had gelezen. Daar is het nu alleen te laat voor. Het is nu pas maart, dus als je nog leuke vakantieboeken op je ‘to read’-lijst wil zetten, denk dan vooral aan ‘Met een knipoog’!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *