Love2read: Passagier 23 van Sebastian Fitzek

Kamperen en lezen zijn voor ons onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom vertellen we je in onze rubriek Love2read graag welke boeken we hebben gelezen en natuurlijk wat we daar van vonden. Dit keer: Passagier 23 van Sebastian Fitzek.

Wil je een spannend boek voor op de camping? Stop dan ‘Passagier 23’ van Sebastian Fitzek in je tas. De laatste tijd ben ik helemaal in de lees-mood, ook thuis, en dit boek kon ik ook weer niet wegleggen. Zo fijn vind ik dat!

passagier 23 sebastian fitzek‘Passagier 23’ is het eerste boek dat ik van Sebastian Fitzek las. Ik had het voorbij zien komen in de Kobo-store op mijn e-reader en besloot het boek een kans te geven. Het boek kwam vorig jaar al uit. Maar met al het nieuws rond de grootste drijvende stad ter wereld: de Harmony of the Seas, is het boek nog actueel ook. Hoofdpersoon in ‘Passagier 23’ is Martin Schwarz. Een undercover-agent die voor niets en niemand bang is. Sinds hij zijn vrouw en zoontje verloor, heeft Martin nog maar weinig om voor te leven. Dat verandert wanneer hij een telefoontje krijgt vanaf het grote cruiseschip Sultan of the Seas, het schip waarop zijn vrouw en zoontje zonder hem vakantie vierden toen ze stierven. Een vrouw claimt een aanwijzing over hun dood te hebben. Voor Martin zit er niets anders op dan in te schepen op het schip dat hem met haat vervult. Eenmaal op de Sultan of the Seas komt Martin in contact met een verloren gewaand meisje dat de teddybeer van zijn zoon in haar bezit heeft. Daarna valt hij van de ene gebeurtenis in de andere.

Nare feiten
Eén ding is zeker: na het lezen van ‘Passagier 23’ heb je echt geen zin meer in een cruisevakantie. Niet dat dit me van tevoren wel leuk leek… Er blijken namelijk regelmatig mensen spoorloos te verdwijnen van een cruiseschip. ‘Passagier 23’ draait om dit gegeven. Daarnaast is te lezen dat er mensen zijn die een cruiseschip kiezen om een eind aan hun leven te maken. Goed, genoeg nare feitjes, terug naar het boek.

‘Passagier 23’ is een echte pageturner en fijn om te lezen, maar het is niet per se een heel goed boek. Vooral omdat er echt ontzettend veel in het boek gebeurde. Daardoor waren sommige verhaallijnen wel een beetje vergezocht. Er zat een behoorlijk aantal verrassende elementen in het boek en daar hou ik wel van. Alleen het plot vond ik minder goed.

Al met al zit er genoeg vaart (flauwe woordspeling) in het boek en is het echt een aanrader om mee te nemen op vakantie. Ik ga zeker nog een boek van Sebastian Fitzek lezen. Eens even kijken of dit net zo lekker weg leest als ‘Passagier 23’.

Heb jij Portret van een vrouw gelezen?  Vertel ons wat je er van vond! Wil je het boek aanschaffen? Dat kan bijvoorbeeld hier.
(Dit is een affiliatelink. Dat betekent dat als jij een product via deze link koopt, wij hier een klein percentage voor krijgen. Let op: Voor jou maakt het in prijs geen verschil, dus je merkt er verder niets van. Je steunt alleen ons blog. Dank daarvoor!)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *