Wiegelied Borjlind

Love2read: Wiegelied van Cilla & Rolf Börjlind

Kamperen en lezen zijn voor ons onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom vertellen we je in onze rubriek Love2read graag welke boeken we hebben gelezen en natuurlijk wat we daar van vonden. Dit keer: Wiegelied van Cilla & Rolf Börjlind.

Scandinavische thrillers: ik ben er gek op! Dat geldt ook voor de thrillers van het Zweedse schrijversechtpaar Cilla & Rolf Börjlind. Na tientallen scenario’s voor films en series te hebben geschreven, scoren ze nu met hun serie over Olivia Rönning en Tom Stilton. In het kort: Olivia is een jonge en gedreven politieagenten. Tom heeft een carrière bij de politie achter de rug en raakte vervolgens dakloos, maar verloor nooit zijn politie skills.

Over Wiegelied van Cilla & Rolf Börjlind

Wiegelied Cilla en Rolf BörjlindWiegelied is de vierde thriller van Cilla & Rolf Börjlind in de Rönning & Stilton-serie. Series vind ik over het algemeen fijn om te lezen, alleen schuilt er ook een nadeel in: je moet er vaak weer helemaal in komen. Wat was er nu ook alweer met Tom en wat is precies zijn relatie met Olivia? Dat soort dingen… Omdat ik redelijk veel boeken lees -waaronder dus Scandinavische thrillers- weet ik soms niet meer wat in welke serie thuishoort. Bij Wiegelied had ik daar best even last van. Er komen allerlei namen in voor die ik weer met elkaar in verband moest brengen.

Genoeg over mij en m’n falende geheugen, nu even over Wiegelied. Na Springvloed, De derde stem en Zwarte dageraad is dit dus het vierde deel in de serie. Olivia werkt als vrijwilliger op het Centraal Station om alle vluchtelingen die er aankomen op te vangen. Ze weet niet dat de jongere vluchtelingen ook in Zweden in gevaar zijn. Tegelijkertijd komt de dakloze Muriel (uit de eerdere boeken) in contact met een meisje dat vanuit Nigeria naar Zweden is gevlucht. Als in Småland het graf van een jonge jongen wordt ontdekt, moet Olivia de zaak onderzoeken. Ook Tom Stilton schiet te hulp. Als een spoor hen naar Roemenië leidt, zien ze daar dingen die hun verstand te boven gaan. Intussen is het hele team op jacht: maar op wie eigenlijk?

Dit vond ik er van

Cilla en Rolf Börjlind

Schrijversechtpaar Cilla en Rolf Börjlind. (foto: AW Bruna)

Wederom kon ik het boek niet wegleggen. Steeds weer dreigt het gevaar en wil je weten wat er op de volgende bladzijde gebeurt. Het was zo erg dat ik, als ik ‘s nachts even wakker lag, meteen mijn e-reader pakte om verder te lezen. Maar… het onderwerp was wel erg naar. Boeken mogen van mij best gruwelijk zijn, maar ik hou er niet van als er nare dingen met kinderen gebeuren. Verder is Wiegelied weer een aanrader. Meenemen naar de camping dus!

 

 

 

Heb jij Wiegelied gelezen?  Vertel ons wat je er van vond! Wil je het boek aanschaffen? Dat kan bijvoorbeeld hier.
(Dit is een affiliatelink. Dat betekent dat als jij een product via deze link koopt, wij hier een klein percentage voor krijgen. Let op: Voor jou maakt het in prijs geen verschil, dus je merkt er verder niets van. Je steunt alleen ons blog. Dank daarvoor!)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *