Vouwwagen regen

Meivakantie 2016: modder en Limburgse biertjes

Het is meivakantie en daarom pakten we twee dagen na Koningsdag onze spullen om een weekje te gaan kamperen in Zuid-Limburg. Hieronder lees je mijn meivakantieverslag.

Donderdag 28 april
Het is de dag na Koningsdag. Ik maak wat werk af en pak vast wat spullen in. Als ik de auto nog even wil stofzuigen, doe ik mijn dikke winterjas aan. Het is zo koud buiten! En dan zitten we vanaf morgen een week in de vouwwagen… ‘s Middags komen we kennissen tegen die de dag erna een weekje richting de zon vliegen. Heerlijk! ‘Wij gaan lekker kamperen in Limburg’, lachen we. Daar is maar één antwoord op mogelijk: ‘Succes!’. ‘s Avonds pak ik de laatste spullen in. Lastig, want de weersverwachtingen zijn niet goed, zeker niet voor vrijdag en zaterdag. Ik stop nog maar een extra trui in de tas.

wijnglazen campingtafel

Bij aankomst meteen maar een wijntje om de vakantie in te luiden

Vrijdag 29 april
Als ik ‘s ochtends beneden kom, regent het keihard. Heerlijk kampeerweer. Gelukkig zegt Buienradar, die de dagen erna onze beste vriend blijkt, dat het uiteindelijk opklaart. Als we de vouwwagen uit de stalling halen, loopt er een vrouw langs. Dik ingepakt kijkt ze ons meewarig aan. ‘Het is toch helemaal geen weer om te kamperen?’ Klopt mevrouw, maar we gaan toch en we hebben er zin in. Met een coffee to go van het tankstation maken we ons op voor twee uurtjes in de auto richting het zuiden. Op de camping (camping Oriëntal in Valkenburg, lees hier onze review over de camping) aangekomen, blijkt het vele malen rustiger dan we hadden verwacht. We staan alleen op een veldje en zetten eerst het slaapgedeelte van de tent op. Natuurlijk met een wijntje erbij, want dat is ons aankomstritueel. Wanneer de achtertent staat, begint het te regenen. Vliegensvlug zetten we ook de voortent op zodat we in ieder geval wat meer ruimte hebben en droog zitten. De rest van de avond zitten we in de voortent.

regen plein Maastricht

In de stromende regen zoeken we een warme en droge plek om te lunchen

Zaterdag 30 april
Onze eerste nacht is werkelijk ijskoud. Gelukkig hebben de jongens het wel warm in hun slaapzakken met daar overheen nog een dik dekbed en fleecedekentjes. Het regent de hele nacht en rondom onze tent is het een en al modder. We ontbijten in de voortent waar het ook koud is. Gelukkig hebben we een kacheltje bij ons. Het stomme is dat het in de rest van het land gewoon droog is. We gaan naar het fijne zwembad op de camping, maar de kou zit in ons lijf (de kinderen hebben er geen last van) en we vinden het maar koud allemaal. Aankleden met modderschoenen en tig lagen kleding is in het zwembadhokje een uitdaging. Na het zwemmen pakken we de bus, die voor de camping stopt, richting Maastricht. De verwarming in de bus staat lekker hoog en ik voel me weer warm worden. Maastricht is super. We drinken koffie en nemen er vlaai bij en lopen wat rond. Als het rond lunchtijd weer hard gaat regenen, zoeken we een tentje op om wat te eten. We vinden een leuke brasserie met heerlijke lunchgerechten en fantastische biertjes. Terug op de camping staat ons veldje opeens vol met mensen die allemaal bij elkaar horen. ‘Alleen jullie horen er niet bij’, zegt een van de kinderen als we aankomen. Gelukkig voelen we ons geen buitenstaander en zijn het de rest van de week gezellige campingburen (hoi lieve mensen!). ‘s Avonds eten we weer in de voortent en als het droog is, maken we een rondje over de camping.

Kinderbad camping Oriental

De kinderen vermaken zich in het zwembad

Zondag 1 mei
Vandaag wordt het droog! ‘s Ochtends is het nog grauw en koud, maar later breekt de zon door. De jongens willen zwemmen en we gaan met ze mee, al blijven wij als echte watjes aan de kant zitten. Later pakken we in Valkenburg eindelijk ons eerste terrasje van de vakantie. In de zon eten we een burger, natuurlijk met een heerlijk biertje erbij, en warmen we op. De rest van de tijd hangen we op de camping. ‘s Avonds ga ik met de jongens naar het theater van de animatie. Ik dacht dat ze daar niet van hielden, maar ik blijk mijn eigen kinderen amper te kennen want ze vinden het super. Daarna maken ze in een treintje een rondje over de camping.

speelveld camping Oriental

Het speelveld op de camping is echt super

Maandag 2 mei
Ik moet wat werken en zit met m’n laptop in de voortent terwijl de kinderen spelen. Daarna doe ik de was, want werkelijk al onze kleding zit onder de modder. Ik ben oprecht gelukkig als ik alle schone en droge was weer kan inpakken. En dat terwijl de was doen niet op mijn lijst van meest favoriete bezigheden staat. We doen boodschappen en in de middag krijgen we bezoek van mijn moeder en broer die in de buurt zijn. Het is erg gezellig! Gelukkig is het weer ook opgeknapt.

Bier en aspergesoep

Lunch: aspergesoep en bier

Dinsdag 3 mei
We rijden naar het Drielandenpunt, een half uur van de camping vandaan. Eerst lunchen we op een panoramaterras (ik aspergesoep en een witbiertje) en later maken we nog wat verplichte foto’s bij het punt waar de landen samen komen.

Daarna pakken we opnieuw een terrasje naast de speeltuin en zitten wij in de zon terwijl de jongens spelen. ‘s Nachts is het weer ijskoud.

 

 

uitzicht kabelbaan valkenburg

We namen de kabelbaan in Valkenburg

Woensdag 4 mei
Nog voor het ontbijt ga ik een rondje hardlopen. Door de modder (want het heeft ‘s nachts weer geregend). Het Limburgse landschap is super. We ontbijten en vertrekken dan weer naar Valkenburg. Daar zoeken we opnieuw een terrasje in de zon op waar we koffie drinken en vlaai eten. Het is heerlijk weer en we genieten er echt van. Daarna gaan we met de kabelbaan naar boven waar mijn vriend en onze oudste zoon een keertje gaan rodelen. De kleine wilde eigenlijk niet met de kabelbaan en op de foto die werd gemaakt, staat hij keihard huilend. Die hebben we maar niet genomen… ‘s Avonds doen we een poging tot barbecuen op een wegwerp-bbq. Geen succes…

Vouwwagen opbreken

Eindelijk blauwe lucht als we inpakken

Donderdag 5 mei
Het is niet te geloven… Het is eindelijk prachtig weer, we kunnen zelfs buiten ontbijten, en wij moeten inpakken want we gaan weer naar huis. Werkafspraken die niet verzet kunnen worden, maken een eind aan onze meivakantie. Gelukkig pakken we alles droog in en rond 12 uur vertrekken we richting huis. Terwijl op de snelweg werkelijk iedereen richting het zuiden gaat, zijn wij ongeveer de enigen die de andere kant op gaan. Na tien minuten thuis heb ik het alweer gehad: ik wil terug naar de camping! Het was ondanks de regen en kou een fijne vakantie en we kijken er nu alweer naar uit om weer te gaan.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *