mrs-perfect-love2camp

Mrs. Perfect

Ik had ze wel zien aankomen ’s avonds laat. Nederlanders met een dure auto en dito caravan. Ze kwamen schuin tegenover ons staan. Wie onze nieuwe buren precies waren kon ik in het donker niet goed zien. Daarom was ik extra nieuwsgierig toen de deur van ‘het paleis op wielen’ de volgende ochtend open zwaaide. Daar stond ze… Mrs. Perfect.

Een slank lijf gehuld in een strak jurkje. Kekke sandaaltjes met hoge hakken. Felrode lippen en kunstig opgestoken haren. Grote hangers in haar oren en een bijpassende ketting om haar nek. Fascinerend vond ik haar. Terwijl ik een hap van mijn croissantje nam, vielen mijn ogen op mijn (platte) slippers. Ik zag dat de roze nagellak op mijn grote teen een beetje begon af te bladderen. Ook de rest van mijn uiterlijk was niet bijster florissant. Haren in een slordige staart bijeengebonden met een prinsessenelastiekje van mijn dochter. Make-uploos op een laagje mascara na. Mijn benen, weliswaar glad, werden ontsierd door een snee en een blauwe plek. (het gevolg van een iets te enthousiaste sprong in de rivier). En mijn jurkje had ik een uur ervoor schoon aangetrokken, maar toch prijkte er al een joekel van een vlek op.

mrs-perfect-love2camp

Onzeker

Ik werd plotseling onzeker en voelde me een slons. Thuis valt mijn haar weelderig om schouders, ben ik scheutig met make-up en draag ik sieraden en schoenen met hakken. Waarom maak ik me er op vakantie dan zo makkelijk van af? Bij Mrs. Perfect zit geen haartje verkeerd, ze draagt smetteloze make-up en heeft een benijdenswaardig figuurtje. Dat laatste is trouwens te verklaren hoor. Terwijl ik voor de tent nog wat witte wijn naar binnen klokte en een graai uit het bakje chips nam, zag ik dat zij een hap uit een low calorie appel nam…

Kort daarna wiebelde ze op haar kekke hakjes en in een witte bikini (ik herhaal: witte bikini!) langs onze tent. Manlief keek even op van zijn krant, fronste zijn wenkbrauwen en las weer verder. Opluchting. Toch merkte ik de dagen erna dat ik haar in de gaten hield. Ze bleek bij al haar strakke jurkjes matchende schoenen te hebben. Zelfs de kleur van haar lippen veranderde mee. Jaloers op haar verschijning was ik niet. Enigszins geïntimideerd voelde ik me wel.

mrs-perfect-love2camp

Vakantielook

Dat stopte op dag 4. Ik kwam haar tegen in het girl-868905_960_720sanitairgebouw. Make-uploos. Haar natte haren in slierten langs haar gezicht. Het duurde even voordat ik me realiseerde dat zij het was. Ik keek haar aan en glimlachte. Ze knikte me toe en schoot weg richting haar luxe caravan. Een uur (ja echt, een uur) later kwam ze weer tevoorschijn. Wederom in vol ornaat. Mijn eigen haar zat in een staart. Mascara had ik nog niet opgedaan en aan mijn voeten prijkten afgetrapte gympies. Maar wel had ik gevoetbald met mijn kids. Quality time. En op dat moment was het me duidelijk: op de camping wil ik er echt niet bijlopen als een slons, maar ik hoef er ook niet uit te zien alsof ik naar mijn werk ga. Lang leve de vakantielook.

Hoe zie jij eruit op vakantie? Ben jij een Mrs. Perfect?

Lees meer:

Negen types die je op elke camping tegenkomt

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *