W5 doekjes Lidl

Musthaves voor op de camping: doekjes, dekjes en gel!

Op de camping zijn sommige zaken gewoon onmisbaar. Love2camp zet steeds een aantal musthaves in een bepaalde categorie op een rijtje. Dit keer… doekjes, dekjes en gel!

Schoonmaakdoekjes Lidl
In het dagelijks leven zijn we al groot fan van de W5-schoonmaakdoekjes van de Lidl, maar op de camping zijn ze helemaal onmisbaar. Even de campingtafel afnemen, het keukentje schoonvegen, een zwaai over de koelbox en nog maar weer een keertje de campingtafel. Ja, de W5-doekjes zijn een grote concurrent van die andere favoriet van ons: de keukenrol. Zie hieronder…

Keukenrol

Kijk ‘m shinen!

Keukenrol
Thuis standaard op het aanrecht en ook op vakantie paraat. Ooit spraken we iemand die nooit (we herhalen: nooit) keukenrol gebruikt. Dat kunnen we ons gewoon niet voorstellen. De keukenrol is een echte lifesaver binnens- en buitenshuis. Gemorst: keukenrol. Kind snotneus: keukenrol (oké, thuis tissues). Afwas besparen: keukenrol ipv bord (erg!). Vette handen: keukenrol. En laten we wel wezen: deze dingen gebeuren dus ook allemaal op vakantie. Meenemen dus die witte rakker!

J&J doekjes

Deze doekjes van Hema-iconen Jip & Janneke zijn ook best ok!

Toetenpoetsers of natte washandjes
We blijven nog even in de natte doekjes. Nu de kinderen uit de luiers zijn (yes, yes yes!) maken we geen gebruik meer van luierdoekjes. Best jammer, want voordat we fan werden van de W5-doekjes, gebruikten we deze overal voor. Ja, ook voor de campingtafel. Als doekjes goed zijn voor tere kinderbillen, zijn ze dat zéker voor onze tafel. Maar goed, onze kinderen blijven nooit smetteloos schoon. Juist niet op vakantie. En omdat we niet altijd een kraan op onze plaats hebben (liever wel!), grijpen we graag naar een toetenpoetser (echt een afschuwelijk woord!) of een nat washandje. Die van Etos of Zwitsal zijn favoriet bij ons. Bij de toetenpoetsers van de Albert Heijn krijgen we trouwens braakneigingen. Wát een geur, brrr…!

WC-dekjes gaan mee naar de camping.

WC-dekjes gaan mee naar de camping.

Wc-dekjes
Het grootste nadeel aan kamperen is wat ons betreft het sanitair. Het delen van de douche vinden we inmiddels goed te doen, maar bij de toiletten moet toch altijd weer even een knop om. Helaas neemt niet iedere medekampeerder het even nauw met de hygiëne. Gelukkig zijn er wc-dekjes. Deze maken ons toiletbezoek toch net even iets makkelijker. Uitvouwen, op de bril leggen en voilá, je kunt gaan zitten op iets schoons. Ook erg handig voor onderweg trouwens. 

Desinfecterende handgel
Handgel
Enige vorm van smetvrees is ons niet vreemd. Daarom hebben we altijd, echt altijd, een flesje desinfecterende handgel in onze tas. Super handig om op elk gewenst moment je handen te kunnen wassen zonder water of zeep nodig te hebben. Gaan we op een terrasje wat eten? Komen de kinderen uit de speeltuin? Net terug uit de supermarkt? Dieren geaaid? In alle gevallen geldt: handgel. Zeker op de camping, als je bij je tent vaak geen water of zeep hebt, is een flesje desinfecterende gel onmisbaar.

 

Ben jij net zo gek op bovenstaande musthaves als wij? Of missen we iets in deze categorie? Laat het ons weten!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *