campingtypes love2camp

Negen types die je op elke camping tegenkomt

De camping is een kleine doorsnede van de samenleving. Deze campingtypes ben je vast wel eens tegengekomen op vakantie!

De burgemeester

Je komt hem vooral tegen in het laagseizoen. Kenmerken: een vijftiger of zestiger die zich gedraagt of de camping van hem is. Hij komt er al (tientallen) jaren en zet zijn caravan elk jaar op hetzelfde plekje. Jij bent slechts de passant die toevallig even ‘zijn’ camping bezoekt. Er zijn burgemeesters bij die bij aankomst hun snoeischaar uit de caravan pakken en de heg even bijknippen. Niet om de onderhoudsmannen te helpen, maar om wat extra ruimte op zijn plek te creëren. Daar heeft hij als burgemeester immers recht op!

De lieve buren

Altijd in voor een praatje, maar niet opdringerig. Wanneer je na een lange reis aankomt en begint met het opzetten van de tent bieden ze je meteen koud drinken aan. Als je je verontschuldigt voor een jengelend kind halen ze hun schouders op omdat hun tieners ook ooit klein zijn geweest en ze dit ook hebben meegemaakt. De lieve buren zijn behulpzaam zonder betweters te zijn. Ze verwennen je kinderen met ijsjes uit hun gehuurde koelkast met vriezer en verwachten daar niets voor terug. Als ze eerder vertrekken dan jij, komen ze hun barbecue brengen die jij de rest van de vakantie mag gebruiken. Lieve buren zijn heel fijn op de camping!

Uitdragerij

Wat vinden de keurige kampeerders van onze uitdragerij? Oké, hier hangt dan wel de net gedane was te drogen

 

De keurige kampeerders

De keurige kampeerders hebben uiteraard een caravan. Dit stel heeft soms kinderen bij zich, maar meestal niet. Hun plek ziet er altijd uit om door een ringetje te halen en dan hebben we het nog niet eens over hun caravan. Die ziet er namelijk uit alsof hij in een showroom staat. Nette luifel, alles opgeruimd en uiteraard een goed gesorteerde fruitschaal én een bloemetje op tafel.

Ik wil niet weten wat deze keurige kampeerders denken van onze plek met oude vouwwagen, opblaasbadje, speelgoed en waslijnen vol badlakens.

 

 

Mrs. Perfect

Hier schreven we al eens eerder over haar, maar in dit lijstje mag ze natuurlijk niet ontbreken. Ze heeft twee, soms wel drie, kinderen gekregen, maar dat is niet aan haar af te zien. Met haar streeploos zongebruinde lichaam, uiteraard ultraslank, schrijdt ze dagelijks in bikini meerdere keren voorbij je tent. Of ze nu gaat douchen, stokbroden heeft gehaald of met een afwasteiltje loopt; het is allemaal even gracieus en perfect. Tip: meet je niet aan Mrs. Perfect! Ook zij heeft vast haar tekortkomingen.

De voyeur

De voyeur staat meestal tegenover je en ziet álles wat er rondom jouw tent gebeurt. Kom je ‘s ochtends uit de voortent gestommeld, dan zit hij (meestal) al voor de tent met een bak koffie en kijkt je recht aan. Ook goedemorgen! Hij kijkt toe als je je opvoedskills op de kinderen loslaat, als je je zelf van top tot teen insmeert voor je naar het strand gaat en als jullie ‘s avonds gaan eten. Natuurlijk mist hij ook geen seconde van het schouwspel dat zich voor zijn ogen voltrekt wanneer een enorme hoosbui je voortent volledig blank zet en jullie met twee man sterk proberen het water van de luifel te laten lopen terwijl de kinderen veilig in hun stoel moeten blijven zitten. Helpen? Ho maar! De voyeur steekt liever een sigaretje op en kijkt vanonder zijn droge luifel genietend toe hoe zijn overburen zich redden.

Voyeurs

Hmm… hier zijn onze boys zelf de voyeurs.

De allesweters

Ze komen al jaren op deze camping en weten alles (beter). ‘Koop jij je boodschappen in de campingwinkel? Ben je helemaal gek geworden! Je moet naar die en die supermarkt in dat en dat plaatsje. Daar hebben ze trouwens ook de lekkerste vis van de wereld. O en vergeet niet om op weg daar naartoe even bij dat ene strandje te stoppen. Daar is trouwens ook een fantastisch strandtentje. Vraag barman Julio dan wel om de specialiteit van het huis want die wil je niet missen. Doen jullie hem de groetjes van Willem en Marjan? Hij weet echt wel wie we zijn want we komen er al jaren! Niet vergeten hè?!’ Uiteraard weten de allesweters ook wie de campingbaas is, hoe lang al, waarom hij altijd zo chagrijnig kijkt etc.

De vrienden/familie/collega’s/oude campingburen

Ze hebben afgesproken op de camping of kennen elkaar nog van vorig jaar. Elke avond voltrekt zich een gesjouw met tafels, stoelen, flessen wijn en hapjes aangezien ze om de beurt gastheer zijn. Natuurlijk bespreken ze alles van het vorige jaar of van hun leven thuis en terwijl je een boek probeert te lezen, hoor je per ongeluk alles en heb je daar ook nog een mening over.

 

Borrelburen

Dit type borrelt gezellig mee.

De borrelburen

Op de camping lopen wij liever niet de ‘deur’ plat bij andere mensen, maar een keertje wat met je medekampeerders drinken is best gezellig. In dat geval heb je mazzel met leuke borrelburen. Het moment voltrekt zich volgens het volgende scenario: je raakt op de erfgrens van jullie plekken in gesprek over het een of ander. Op een gegeven moment komen de partners er ook bij staan en beginnen mee te praten. Er verstrijkt een half uur totdat een van jullie zegt dat ‘we net zo goed even met een wijntje bij elkaar kunnen zitten’. De kinderen krijgen chips en limonade en voor je het weet is het half twee ‘s nachts en weet je meer over de borrelburen dan over je buren thuis.

 

 

De ‘ik doe net of ik thuis ben’-kampeerders

Ze staan elk jaar minstens drie weken op dezelfde camping en daardoor voelt dat misschien een beetje als thuis. Ze hebben hun plek zo volgebouwd dat hij met zijn mountainbike alleen nog maar via jouw plek naar buiten kan (denk aan de regels, mensen!) en ‘s avonds draaien ze keiharde muziek of hebben ze hard een film aan staan. Echt heerlijk als die tv op ongeveer een halve meter van jouw bed staat.

Herken jij een van deze types?

Dit vind je misschien ook leuk:

Hielkloven op de camping
Gênante campingmomenten
Romantiek op de camping
Mrs. Perfect
Mr. Perfect
7x privacy op de camping
Jarig zijn op de camping : zo doen wij dat
5 tips voor een nóg fijnere kampeervakantie
8 redenen waarom je echt moet gaan kamperen (echt!)
Zwanger kamperen (wel even goed voorbereiden)
‘Plakkinderen’ op de camping
Opvoeden op de camping: pokerface mee
Negen types die je op elke camping tegenkomt

[su_button url=”https://www.facebook.com/Love2camp.nl/” style=”flat” background=”#e86030″ size=”7″]Like Love2camp op Facebook! »[/su_button]

8 antwoorden
 1. Aileen
  Aileen zegt:

  Wat een leuke blog! Ik heb vroeger veel op campings gestaan als kind en mijn ouders waren echte borrelburen. Lekker gezellig en binnen korte tijd zat het halve veldje bij ons.

  Beantwoorden
 2. Jose
  Jose zegt:

  Haha leuke blog heel herkenbaar wij zijn een mix van lieve buren, nette kampeerders en gezellige borrelburen we houden van onze privacy maar vinden het ook leuk om het gezellig te hebben met medekampeerders, ons plekje houden we opgeruimd, rommel heb ik thuis ook niet, en af toe gluren naar de buren, wie doet dat nou niet, dat is haast onvermijdelijk, of er moeten hoge heggen tussen de plekken staan,

  Beantwoorden
  • Love2camp
   Love2camp zegt:

   Thx Jose! Dat klinkt als een prima mix hoor! En toegeven, natuurlijk gluren wij ook wel eens naar de buren hoor. En onze campingplek proberen we opgeruimd te houden, maar heel soms lukt dat niet… 😉

   Beantwoorden
 3. pierre
  pierre zegt:

  Omdat ik tot nu toe single was en een rondtrekkende campeerder ben/was, heb ik alleen kennis gemaakt met de “burgemeester”. Ik kwam meestal na de bureeltijden aan. Dan kwam de burgemeester mij gegarandeerd een plekje aanbieden. Dat bleek dan ook smorgens steeds een van de beste lege plekjes te zijn….

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *