Nog even over een camping boeken…

Normaal gesproken beginnen we in januari langzaam eens aan de zomervakantie te denken. Wanneer gaan we weg, waar gaan we precies naartoe, wat voor soort camping willen we? Dat soort dingen. Dit jaar is het anders: januari stond gewoon al in het teken van reserveren. Ik schreef er hier al eerder over. Noem me een zeur, maar ik kan daar gewoon niet zo goed tegen. Anders gezegd: ik heb complete kampeerstress!

PICT9694

In 2010 was het al bijna herfst toen we aan het Gardameer stonden.

Na drie jaar een combinatie van Frankrijk en Spanje wilden we weer eens iets anders. Nou ja, ik dan… De vrouw schijnt thuis de vakantiebestemming te bepalen en dat klopt bij ons aardig. Natuurlijk hakken we wel samen de knoop door. We waren al eerder in Italië; met z’n tweeën in 2005 (Toscane en Gardameer) en nog een keer met onze oudste zoon, die toen bijna een jaar was, in 2010 (Gardameer). Nu wordt het tijd om met z’n vieren te genieten van la dolce vita.

 

Oké, terug naar de kampeerstress. Het plan was om drie weken weg te gaan en dan een kleine week op drie Italiaanse campings te staan. Daar begon het al. De camping aan het Lago Maggiore die ik op het oog had, bleek op 2 januari al helemaal volgeboekt. Die andere leuke camping aan datzelfde meer had ook geen enkel plekje meer. Na een lange zoektocht vond ik toch een mooie camping aan het Lago Maggiore. Weliswaar met slechts twee sterren, maar de Zoover-recensies waren lovend. En ik hou van Zoover, lees hier maar. De plek schijnt best klein te zijn (en dat vliegt me nu al soms aan), maar de camping ligt vlakbij leuke dorpjes en is niet te massaal. Die reservering staat inmiddels voor een week.

Sirmione

Sirmione aan het Gardameer in 2005.

Maar nu die andere campings… Volgens mij ben ik gewoon te kritisch. Eigenlijk willen we een camping aan het strand. Volgens mij heb ik alle campings aan de Adriatische kust bekeken en het ziet er allemaal prachtig uit. Voor een weekje vind ik het dan niet zo erg dat er geen pittoreske dorpjes zijn. Er is alleen één ding dat me echt tegenhoudt: de muggenoverlast. Overal lees ik dat je ontzettend met Deet moet smeren en dat ze daar soms nog doorheen prikken. Dat zien we eigenlijk niet zitten. Trouwens, de ene camping die ik had gemaild, was al vol.

PICT4372

Venetië verdient een herkansing. Tien jaar geleden regende het toen we er waren!

De Bloemenrivièra leek me ook leuk, maar ook daar kunnen we niets geschikts vinden. Jammer, want dan hadden we weer door kunnen reizen naar de Côte d’Azur en via Frankrijk terug naar huis kunnen rijden. Momenteel ben ik de Toscaanse kust aan het afspeuren. Ook hier geldt: moeilijk.

PICT4281

Toren van Pisa bezoeken: check! (in 2005)

Ik weet dat het aan ons ligt. We zijn gewoon te veeleisend. Heel even dachten we er aan om ciao tegen Italië te zeggen en toch maar weer een jaar naar Spanje te gaan. Maar dat plan is van tafel, want we willen echt wel graag richting de pizza, pasta, vino en gelato. Ik ben me er volledig van bewust dat dit een luxeprobleem is. Ik klaag dan ook niet en Google rustig verder. Ergens in Italië bevindt zich namelijk mijn (o nee, ónze) droomcamping.

To be continued…

2 antwoorden
  • Love2camp
   Love2camp zegt:

   Hahaha, ja dat is een behoorlijke ambitie hè? Met mijn ouders gingen we vroeger altijd met de vouwwagen van camping naar camping dus het moet kunnen 😉

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *