Onderweg overnachten: hotel of camping?

Onderweg naar het zonnige Zuiden gaan we altijd ergens overnachten. Terwijl Marije haar vouwwagen voor een nachtje neerzet op een camping, kiest Martine op doorreis voor de luxe van een hotel. Hier vertellen we hoe, wat en waarom!

Martine
Het opzetten van de tent is niet mijn hobby, maar aan het afbreken van het bakbeest heb ik helemaal een gruwelijke hekel. Voor één nachtje begin ik er ook echt niet aan. Daarom kiezen we al jaren voor een overnachting in een hotel of pension en dat bevalt uitstekend.

Geitjes knuffelen in Tirol

Geitjes knuffelen in Tirol

De eerste vakantie met de kinderen gingen we naar Italië. Ergens in Tirol logeerden we in een charmante Gasthof. ’s Avonds kregen we een enorme schnitzel op ons bord en de volgende ochtend vertrokken we weer na een uitgebreid ontbijt met knapperige kaiserbrötchen. De keer erna kozen we in Frankrijk voor een rustieke chambres d’hôtes. Samen met een Vlaams gezin waren we de enige gasten. Het beviel prima, maar vorig jaar werd het toch een doodgewoon hotel langs de Route du Soleil. De bedden waren prima, de McDonalds op loopafstand (kids blij) en het ontbijtbuffet was top.

Voor komende vakantie hebben we weer een hotel geboekt. Ditmaal wel een mét zwembad en speeltuin, zodat de kinderen zich nog even kunnen uitleven als we ’s middags zijn aangekomen. De volgende dag hoeven we nog maar een kilometer of driehonderd te rijden. Dus als alles goed is komen we uitgerust op de camping aan en kunnen we ons vol energie storten op het opzetten van de tent.

Marije
Op hetzelfde moment dat de kinderen van Martine de speeltuin en het zwembad van hun hotel onveilig maken, rennen die van mij uitgelaten rondjes over de camping. En dat terwijl wij staan te zwoegen om de vouwwagen voor een nachtje op te zetten. Nou ja, zwoegen… Inmiddels zijn we een goed op elkaar ingespeeld duo en staat het slaapgedeelte van onze Alpen Kreuzer Super GT binnen een mum van tijd.

Aux Rives du Soleil

In 2013 overnachtten we in op de terugweg in een stacaravan op een camping met speeltuin en zwembad.

Toen we nog in het laagseizoen kampeerden, boekten we ook wel eens een hotel langs de route. Maar dat was zonder vouwwagen. Nu vind ik het niet zo prettig om de vouwwagen een hele nacht ergens op een parkeerplaats te laten staan. Want IEDEREEN wil natuurlijk zo’n oude vouwwagen 😉
Daarnaast hebben we een paar keer een stacaravan geboekt voor de terugweg. Dat vonden we wel fijn, want dan konden auto en vouwwagen aangekoppeld blijven staan naast de stacaravan en raceten we de volgende ochtend weer weg.

De vouwwagen half op, een drankje, chippie en een zwembad! Wij zijn gelukkig.

De vouwwagen half op, een drankje, chippie en een zwembad! Wij zijn gelukkig.

Maar nu we zijn veroordeeld tot het hoogseizoen vind ik die nachtjes hotel of stacaravan wel duur worden. Dus kiezen we toch voor een doorreiscamping. Vooral omdat we het eigenlijk ook heel gezellig vinden. Het moment dat we aankomen, de kinderen ‘loslaten’, een glas wijn inschenken en de vouwwagen opzetten, is eigenlijk wel erg relaxed. Ook vind ik het slapen in ons eigen bed erg fijn.

De doorreiscamping die we kiezen (ik zoek er altijd voor vertrek eentje uit) moet wel een speeltuin en het liefst ook een zwembad hebben. Want hoe heerlijk is het voor de kinderen om na een lange autorit lekker te spelen en voor ons om een verfrissende duik te nemen na honderden kilometers snelweg. Niks mis dus met een hotel, b&b etc. voor onderweg. Maar wij kiezen toch voor de camping. Vooral ook omdat de eerste camping van de vakantie vaak al een echt feest is.

We zijn erg benieuwd: wat doe jij met onderweg overnachten? Camping, hotel of iets anders?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *