Zonsondergang op de camping.

Onmisbaar: de campingcheck op Zoover

Zoover: ik kan echt niet zonder bij het boeken van een vakantie! Of ik nu ga kamperen of een hotel/appartement boek, ik check Zoover altijd. Sorry good old campinggids…

De zoektocht naar een camping voor de zomervakantie heeft ook dit jaar weer heel wat voeten in aarde. Ik blijk in januari al schromelijk laat te zijn met het reserveren van een camping. Ja echt, lees hier maar. Mijn zoektocht moet dus worden geïntensiveerd, willen we deze zomer niet op camping Backyard in Nederland eindigen.

Zoover

Dit jaar heb ik een extra moeilijkheidsgraad toegevoegd. We willen namelijk drie campings in Italië kiezen waar we ongeveer een week op staan. Om de route uit te stippelen, moet ik eerst camping 1 bepalen en dat is niet zo makkelijk. Dus: hallo Zoover! Ik check alle campings in het gebied waar we willen staan en lees review na review. Leren de reviews dat er een ‘ons kent ons’-sfeertje op de door Nederlanders bevolkte camping hangt, dan haak ik af. Is het sanitair te vies voor woorden? No way! Blaast de badmeester op zijn fluitje zodra de kinderen een keer in het zwembad springen? Arrivederci!

Dan zijn er nog de foto’s. Uit de meeste foto’s kan je veel opmaken over een camping. Adembenemende uitzichten vanaf de camping, een ongezellig restaurant + terras of juist een heerlijk zwembad. Om onduidelijke redenen zijn er dan nog de mensen die hun complete vakantiealbum op Zoover knallen. Why?

Zoover foto's

Nuttige foto’s en ‘best wel privé’-foto’s op Zoover

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na lang zoeken is de eerste camping van de vakantie nu geboekt. Ondanks dat de camping schijnbaar zeer populair bij Nederlanders is. Ach, ergens moet je concessies doen en misschien is het wel heel gezellig voor de kinderen en houden wij er vrienden voor het leven aan over.

En dan nog dit: de geboekte camping heeft slechts twee sterren, maar krijgt toch ruim een 8 op Zoover. Andersom stonden wij in 2004 twee weken op camping Les Rives de l’Agay aan de Côte d’Azur. We hebben een heerlijke vakantie gehad op deze camping die vier sterren heeft (wat ook best veel is omdat hij best basic is). Op Zoover wordt Les Rives de l’Agay slechts beoordeeld met een 6,3. Waarmee ik maar wil zeggen dat Zoover echt super handig is, maar dat ik altijd in mijn achterhoofd hou dat het meningen van anderen zijn en die kunnen natuurlijk van de mijne verschillen.

Nu op zoek naar de volgende twee campings van onze Italië-reis!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *