De toiletemmer: onmisbaar tijdens kamperen

Met een wc-rol onder je arm richting het sanitairgebouw. Fervente kampeerders hebben er vast schijt aan, maar ik raak verstopt bij de gedachte alleen al. Gelukkig lijken de meeste campingeigenaren zich tegenwoordig te realiseren dat een rolletje papier het toiletbezoek heel wat aangenamer maakt. Voor zover mogelijk natuurlijk, want een bezoek aan het sanitairgebouw blijft nou eenmaal een noodzakelijk kwaad.

Overdag kan ik me er nog aardig overheen zetten, maar voor de nachtplas is dat een ander verhaal. Wakker worden door een hinderlijk gevoel op je blaas is al irritant. Maar de wetenschap dat je niet alleen je bed maar ook de tent uit moet, is helemaal onverdraaglijk. Vroeger maakte ik manlief wakker, omdat ik achter iedere boom en tent een enge man dacht te zien. De lieverd ging dan braaf met me mee. Maar naarmate de jaren vorderden vond hij mijn nachtelijke toiletbezoekjes steeds minder aandoenlijk. Hartstikke logisch natuurlijk.

Het is dus ook niet verwonderlijk dat juist hij op een dag met een toiletemmer kwam aanzetten. Een prachtig exemplaar met een brede rand en een goed sluitende deksel. Wat een uitvinding! Iedere vakantie krijgt het ding een mooi plaatsje in de voortent. Overdag ga ik keurig hangen boven een wc in het sanitairgebouw, maar ’s nachts vlei ik me neer op mijn plastic troon. Wat mij betreft is een toiletemmer een onmisbaar kampeerartikel.

4 antwoorden
 1. Imora
  Imora zegt:

  Extra top voor de plasemmer, zeker als deze ook door kinderen wordt gebruikt: leg onderin een luier, met de binnenkant naar buiten.
  De luier vangt dan het grootste deel van de plasjes op. Mocht je dan te onhandig van je emmer afkomen en hij valt om, ligt niet meteen alles onder…

  Beantwoorden
 2. Marieke van Beek
  Marieke van Beek zegt:

  Emmer is inmiddels vervangen door de pottipotti. Een luxe variant van de emmer met meer comfort en geen angst dat de emmer omvalt. Een echte aanrader!
  De troon (zoals manlief hem noemt) is wel een ruimtevreter, maar we hebben toch niet voor niets een aanhangwagen achter de auto? ?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *