Onze Campooz Fat Freddy + video

In juni 2020 kochten wij een Campooz Fat Freddy. Een maand later gingen we er voor het eerst mee op vakantie. In dit artikel vertel ik je alles over onze Fat Freddy en laat ik hem zien op foto’s en in een video. Kijk je mee?

Hier lees je waarom we een Fat Freddy kochten.

De dag dat onze jongens zomervakantie kregen, haakten we de Campooz aan voor een weekendje kamperen in eigen land. We wilden hem natuurlijk wel even testen voordat we ermee naar Frankrijk zouden gaan. En een test, dát werd het! Want man, wat hadden we een slecht weer tijdens dat eerste weekend. We hebben de Fat Freddy goed leren kennen, want de stromende regen dwong ons vooral tot veel binnen zitten. En eerlijk is eerlijk, dat kon echt prima. We hadden genoeg ruimte in de voortent. Het was alleen even schrikken toen ons bed opeens nat bleek te zijn. Een euvel dat vaker voorkomt bij nieuwe tenten. Het ripstop katoen – waar het tentdoek van is gemaakt – blijkt bij de eerste bui te kunnen gaan lekken. Het bleef ook echt bij die ene keer, want tijdens de buien in Frankrijk bleef de tent verder kurkdroog.

Campooz Fat Freddy

Tijdens ons eerste weekend met de Campooz Fat Freddy zetten we hem op mét voortent en luifel (hier staat hij nog niet helemaal strak).


Fat Freddy Ugly Betty

Hier hebben we Ugly Betty aan de Fat Freddy bevestigd.

Hey!

Zo hebben we onze Fat Freddy uitgerust

De tenttrailers van Campooz zijn verkrijgbaar met allerlei accessoires. Hieronder vertel ik welke wij hebben gekozen en hoe de accessoires zijn bevallen.

Easy Load-systeem
Easy Load kost 395 euro, maar we wisten meteen dat we het wilden kopen. Met dit systeem til je de tent zó omhoog, waardoor je de bagage makkelijk in- en uit kunt laden. Je kunt er zelfs nog bij als de tent is opgezet. Dan til je het matras omhoog en kun je ook bagage pakken.
Conclusie: Hier kunnen we kort over zijn: dit is elke cent waard.

Campooz Fat Freddy Easy Load

Door het Easy Load systeem kun je zo bij de bagage.

Organizer
Voor 149 euro koop je een organizer die je in de tent kunt bevestigen. Met klittenband maak je hem binnen een minuut vast.
Conclusie: We hebben heel veel profijt van de organizer. Er zitten heel veel vakken in, die je voor allerlei spullen kunt gebruiken. Wij bewaren er bijvoorbeeld opladers, toilettassen, tijdschriften en nog veel meer in. Het klittenband is erg stevig en bij ons nog geen enkele keer losgeraakt.

Campooz Fat Freddy organizer

Froli bedsysteem
Een bed dat extra lekker slaapt? Dat wilden we natuurlijk wel! Onder het matras zijn veren – een soort schotels – bevestigd, die voor comfort en ventilatie zorgen. Het Froli-systeem kost 499 euro. Toevallig was er een actie waarbij we het systeem gratis kregen, maar anders hadden we het zeker aangeschaft.
Conclusie: We hebben zó heerlijk geslapen!

Campooz Froli bedsysteem

Het Froli-systeem dat onder het matras ligt.

Bamboe traptreden
In de Campooz slaap je bovenop de trailer. Je moet wel een lenige jongen of meid zijn om daar zonder trapje op te komen. Daarom is elke Campooz uitgerust met een metalen trapje. Voor dat trapje zijn extra brede treden te koop in bamboe (69 euro) of traanplaat (29 euro). Raoul van Campooz verraste ons met een setje bamboe treden.
Conclusie: We kunnen ons voorstellen dat je niet meteen aan deze treden denkt, maar wij zijn er echt heel blij mee. Ze maken de tent heel gezellig!

Campooz traptreden

Traptreden in bamboe of traanplaat.

Tentje voor de boys: Ugly Betty

Wát een leuke uitvinding is Ugly Betty! Dit tentje maakt de tweepersoons Fat Freddy geschikt voor vier personen en de vierpersoons Lazy Jack voor zes personen. Je ritst Ugly Betty vast aan de basistent of je zet hem los naast de tenttrailer. Wanneer je hem aan de tent bevestigt, stap je er via de gewone tent in en uit. Handig met kleine kinderen. Wij hebben de Ugly Betty de eerste keer aan onze tent vastgemaakt. Op vakantie stond hij steeds naast de tent. Ugly Betty heeft twee eigen matrasjes en dat is heel handig. Geen gedoe met luchtbedjes. Tijdens de reis legden we matrasjes op het grote bed. Onze jongens hebben echt heerlijk geslapen in Ugly Betty. De jongste (8 jaar) wel tot 10.00 uur ‘s ochtends! Een grote pré zijn de vele ventilatiemogelijkheden. Er zijn drie raampjes met hor en dan is de ingang nog open te ritsen en met een hor af te sluiten.

Campooz Fat Freddy Ugly Betty

Hier rolt onze jongste zoon rond 10.00 uur ‘s ochtends de tent eens uit.


Campooz Fat Freddy Ugly Betty

Ugly Betty is goed te ventileren.

Campooz Fat Freddy Ugly Betty

Als je Ugly Betty aan de basistent vastmaakt, komt hij uit in de tent.

Met Fat Freddy naar Frankrijk!

Half juli vertrokken we met de Fat Freddy naar Frankrijk. Onze eerste vakantie met de nieuwe Campooz! De eerste twee nachten – en de laatste twee trouwens ook – sliepen de jongens niet in Ugly Betty, maar met hun matrasjes bij ons in de tent op de grond. Natuurlijk is het dan helemaal vol, maar toch ging het goed. Er was net voldoende ruimte voor de kledingtassen en om ons om te kleden. ‘s Ochtends legden we de matrasjes op elkaar aan de kant of op ons bed.

Campooz Fat Freddy

Op naar Frankrijk!

Campooz Fat Freddy

De boys slapen (met extra dekentjes tegen de Bretonse kou) bij ons in de tent.

De Fat Freddy is héél goed bevallen! We kregen steeds meer handigheid in het opzetten en afbreken. De luifel hebben we uiteindelijk aan de tent vastgelaten, waardoor hij nog sneller stond. Ook handig: de dag voor vertrek vanuit Nederland hebben we de vouwwagen even opgezet op een dagcamping in de buurt. Daar hebben we een hoeslaken om de matrassen gedaan en de vier slaapzakken uitgepakt en plat op de bedden gelegd. Eenmaal op onze bestemming hoefden we dat allemaal niet meer te doen. Maar het fijnste: we hebben geen vier opgerolde slaapzakken die plek innemen. Over inpakken gesproken: het afdekzeil is behoorlijk flexibel. We konden dus ook nog wat spullen óp de tent leggen. Na het invouwen was er op de tent nog ruimte voor twee stoelen, onze tafel en het wasrek. Dat ging echt heel goed.

Campooz Fat Freddy

Lekker ‘s avonds chillen voor de tent 😉

De vele ramen maken de Fat Freddy een heel fijne tent om in te slapen en verblijven. Ze hebben allemaal een vaste hor en zijn makkelijk te openen en te sluiten. En dan het panoramadak… Echt geweldig! ‘s Ochtends ritsten we hem open om lekker naar buiten te kijken en op onze laatste avonden – toen we vrij afgelegen stonden – hadden we hem de hele nacht open en vielen we in slaap nadat we vanuit bed naar de sterren hadden gekeken. Zo fijn!

Campooz Fat Freddy panoramadak

‘s Ochtends even vanuit bed naar de wolken kijken. ?

Video Fat Freddy

Onze Fat Freddy staat nu in de stalling, maar het zal geen verrassing zijn dat we niet kunnen wachten om er weer mee weg te gaan. En wil je nog meer zien over onze Campooz Fat Freddy? Check dan onderstaande video op ons YouTube-kanaal!

Hello Campooz

Tip: Wil je Fat Freddy of Lazy Jack in real life zien? Dat kan tijdens Hello Campooz, in het weekend van 2 t/m 4 oktober in Zwolle. Meer info over het bestellen van gratis tickets vind je hier.

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
4 antwoorden
 1. Ilse
  Ilse zegt:

  Hoi,
  Wat een leuke en makkelijke vouwwagen (tenttrailer). Superfijn om te roadtrippen in Europa zolang we niet naar Amerika kunnen.

  Wij gaan snel eens kijken bij De Wit in Schijndel.

  mvg,
  Ilse

  Beantwoorden
 2. Sara
  Sara zegt:

  Hoi

  Wij zijn ook aan het kijken voor een Fat Freddy. Kunnen jullie zeggen hoelang het duurt om de voortent op te zetten? Eventueel zonder zijwanden en voorwand, ik vind geen filmpje hiervan online en snel opzetten is voor ons belangrijk.

  Mvg
  Sara

  Beantwoorden
  • Love2camp
   Love2camp zegt:

   Hoi Sara,

   De eerste keer moesten we even puzzelen wat waarbij hoorde. Daarna hebben we de voortent/luifel eraan geritst gelaten. Dus toen stond hij met drie stokken echt supersnel (zoals hij in het filmpje staat). Dus de gewone tent opzetten en daarna meteen drie stokken onder de voortent/luifel. Als je wil kan je daarna nog de zijwanden eraan ritsen.
   Wij zijn in ieder geval heel blij met de Fat Freddy. Benieuwd wat jullie doen.

   Groeten Marije (en Martine)

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *