Onze eerste vakantie met de skottelbraai

Deze zomer werden wij de trotse bezitters van een Skottelbraai. En dat dit best wat voeten in aarde had, lees je hier. Natuurlijk ging onze nieuwe vriend mee op vakantie naar Frankrijk en Spanje. Hoe ons dat is bevallen? Heel goed! 

CADAC Paella Braai Eerst even dit: ik eet al heel lang vegetarisch, maar mijn vriend en onze jongens eten graag een stukje vlees of vis. Dat is soms best een gedoe en dan vooral op vakantie. Natuurlijk zijn er genoeg lekkere vegetarische recepten, maar toch staan we regelmatig verdwaasd in een buitenlandse supermarkt omdat we het niet eens worden over wat we gaan eten. Een ding was dan ook zeker: we wilden absoluut de bak- en grillplaat hebben. Deze plaat heeft twee verschillende delen waardoor je ook makkelijk vlees en bijvoorbeeld iets vegetarisch naast elkaar kunt grillen.

 

Good old macaroni op de eerste camping

CADAC Paella Braai

Niet zo charming of spannend, wel erg lekker: macaroni.

We hebben trouwens de CADAC Paella Braai, die een heel grote – en handige – pan heeft. Op de eerste dag van de vakantie namen we hem al in gebruik. Elk jaar koken we de avond voor vertrek een grote pan pasta waar we die dag van eten én waarvan we de andere helft meenemen naar de eerste camping. Zo zijn we niet afhankelijk van een winkel of restaurant op de camping. Bevalt ons al jaren prima. Dit jaar was het good old macaroni, die mijn vriend opwarmde op de Skottelbraai. Mijn vriend is echt de kok in ons huishouden, vandaar dat je bijna nooit lees dat ik aan het koken ben. Doe ik dat toch, dan weet hij het altijd beter. Je begrijpt: ik vind het helemaal prima haha.

CADAC Paella Braai

Groenten en stukjes vegaburger voor de wraps.

Skottelbraai in Frankrijk

Ook in Frankrijk haalden we de Skottelbraai regelmatig tevoorschijn. We aten onder meer aardappelblokjes met groenten en vlees/vega en wraps met groenten en stukjes vegetarisch hamburger.

CADAC Paella Braai

Gevulde pasta met spinazie, ui en knoflook.

Echt heel lekker! In Spanje werden het onder meer: burgertjes met paddenstoelenmix en rauwkost, verse gevulde pasta met knoflook, ui en spinazie en aardappeltjes met groenten en vlees/vega.

CADAC Paella Braai

Burgers en paddenstoelenmix.

We gebruikten de grillplaat in Spanje trouwens ook voor het grillen van groene asperges (hemels!) en groene pepertjes met zeezout (pimientos de padrón). Een broodje lekker warm grillen ging trouwens ook heel goed.

CADAC Paella Braai

Groene asperges met zeezout.

De pandrager in gebruik

Voor de paprikaatjes maakten we trouwens gebruik van de pandrager die bij de Paella Braai zit. Heel handig! We hebben tijdens de vakantie wel het meeste gebruik gemaakt van de paellapan en de bak- en grillplaat.

Groene asperges met zeezout.

Pepertjes met zeezout en olijfolie.

Conclusie: we hebben door de Skottelbraai veel gevarieerder gegeten dan anders. Natuurlijk aten we ook nog regelmatig buiten de deur en gingen we ook nog een paar keer voor een stokbroodje met een salade. Maar waar we vorige jaren nooit echt inspiratie hadden (en vooral geen zin om binnen in de tent te koken), hadden we nu veel meer mogelijkheden en daardoor echt zin om weer wat nieuws te maken. Daarnaast konden we hem super makkelijk opbergen in de speciale hoes die erbij hoort.

CADAC Paella Braai

Broodjes grillen ging ook prima!

Onze nieuwe vriend de Paella Braai overwintert momenteel in de vouwwagen, maar we missen hem nu al! Was het maar weer vakantie…

REAGEER: Heb jij een succesrecept voor op de Skottelbraai? Laat het ons dan weten!

Dit vind je misschien ook leuk:
Stepjes op de camping: dit vind ik er van
Love2camp op de caravan: nooit meer anoniem kamperen
Review: een weekend weg met de Camp-let Classic
Martine’s pimpproject
Negen types die je op elke camping tegenkomt