Onze nieuwe campingtafel: de Obelink Canini

Mijn favoriete plek tijdens de kampeervakantie? Dat is onder de luifel, eerst die van onze vouwwagen en nu van onze opblaasbare tent. Dat is de plek waar we de dag beginnen met een lekker ontbijt, waar we aan het eind van de middag borrelen, ’s avonds eten en nog later op de avond een spelletje spelen. Een goede campingtafel is dan ook onmisbaar. Sinds kort hebben we een nieuwe: de Obelink Canini. Hier vertel ik je er meer over.

Aan het begin van mijn kampeercarrière nam ik zo’n blauwe opklapbare picknicktafel mee op vakantie. Want dat was makkelijk. Praktisch was hij zeker, maar om nu – no offense– te zeggen dat je er heel comfortabel op en aan kon zitten? Nee… In het jaar daarna stond mijn moeder voor de deur. Tijdens een van haar kringlooptochten was ze tegen een schat aangelopen: een opklapbare campingtafel voor slechts 1 euro! Lopend naast haar fiets had ze de tafel helemaal naar ons huis gesjouwd. Niet voor niets, want tot vorig jaar hebben we deze tafel nog meegenomen naar de camping. Alleen begint de tafel – die dus al ooit van iemand anders is geweest – nu kuren te vertonen. Tijd voor een nieuwe tafel en dat werd dus de Obelink Canini.

Obelink Cyprus tafel

Dit is ‘m dan zonder kleed.

Aan tafel met de borrelburen

Voor een nieuwe kampeertafel hadden we wel wat wensen. Zo moest hij redelijk groot én inklapbaar zijn. Zo’n netje eronder, waar je tijdschriften etc. in kunt leggen, leek ons ook makkelijk. De Obelink Canini voldoet hier allemaal aan. Hij heeft een ovalen vorm en het blad is gemaakt van water- en hittebestendig aluminium. De tafel heeft een afmeting van 120 x 80 cm en je kunt er met vier personen aan zitten. Wij zijn met z’n vieren, maar op de camping kan je zo maar een vriendje van de boys of gezellige borrelburen ontmoeten die misschien wel willen aanschuiven. We hebben al ondervonden dat dit alsnog prima kan. In het blad zitten scharnieren waardoor je de tafel snel als koffer kunt opklappen. De tafel is verder in hoogte verstelbaar.

Obelink Cyprus tafel

We gebruiken het lectuurnet voor tijdschriften en andere – niet al te zware – spullen.

Tijdschriften en zonnebrand in het net

Inmiddels hebben we hem al meegenomen naar Limburg tijdens onze meivakantie en naar camping De Achterste Hoef voor het Love2camp-kampeerweekend. Beide keren is de tafel ons goed bevallen. Het kostte even wat moeite om de beschermfolie netjes te verwijderen, maar ook dat is uiteindelijk gelukt. Van het lectuurnet onder de tafel maken we optimaal gebruik. Tijdschriften, boeken of de fles zonnebrand: het kan er allemaal in. Verder hebben we tijdens de koude ochtenden en avonden in mei ondervonden dat hij prima in onze nieuwe opblaasbare tent past. De bovenkant van de Obelink Canini is trouwens grijs. Daar zie je bij ons alleen weinig van omdat we er altijd een kleed op hebben liggen.

Obelink Cyprus tafel

Hier zit de tafel verstopt onder ons bloemenkleed.

Komende week halen we de tafel opnieuw van zolder voor onze kampeervakantie naar Frankrijk en Spanje. Ik kan niet wachten tot ik weer op mijn favoriete plekje – aan tafel onder de luifel – zit.

Deze blogpost is een samenwerking met Obelink.

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *