Op zoek naar een nieuw kampeermiddel

We hebben de knoop doorgehakt: onze trouwe Alpenkreuzer gaat niet meer mee naar het buitenland. Dat betekent we ons moeten oriënteren op een ander kampeermiddel. Maar welke dat gaat worden…?

Eerlijk gezegd had ik nooit gedacht ooit nog met onze Alpenkreuzer Super GT op vakantie te gaan. In 1984 kochten mijn ouders hem en hebben we er (samen met mijn broertje en zusje) veel leuke vakanties mee beleefd. Door omstandigheden stond hij zo’n twintig jaar in de stalling, totdat onze oudste zoon werd geboren en onze piramidetent te klein bleek. We haalden de vouwwagen uit de stalling, knapten hem iets op en hebben er nog acht jaar lang plezier van gehad. Een onverwacht cadeau, want het was heel bijzonder om met mijn eigen gezin te kamperen in de vouwwagen waar ik als kind mee op vakantie ging. Hier lees je het artikel dat ik eerder over onze Alpenkreuzer schreef.

Alpen Kreuzer Super GT

De afgelopen jaren namen we de Alpenkreuzer mee naar Spanje (meerdere keren), Italië, Frankrijk, Oostenrijk en Kroatië. Ook stonden we er twee meivakanties mee in Limburg. Op onze laatste vakantie bleek dat de rits van de slaaptent – na meerdere reparaties – nu echt aan z’n einde is. Niet handig, aangezien we tijdens overnachtingen onderweg alleen het slaapgedeelte opzetten. Hij is nog steeds waterdicht, maar vertoont verder nog meer mankementen. Aangezien het onze angst is dat we de Alpenkreuzer ergens in het buitenland moeten achterlaten, hebben we nu besloten dat hij niet meer mee naar het buitenland gaat.

Camper en caravan

Dan rijst de vraag: wat gaan we nu doen? Nog met z’n tweetjes hadden we een piramidetent en zelfs even een caravan. Ik schreef al eerder over ‘de lekkende tent, de wineproof caravan en de oude vouwwagen’.  In de afgelopen meivakantie gingen we voor het eerst met een camper op pad. Dat verslag lees je hier. Het was een fantastische vakantie en we zijn nog steeds verliefd op het camperen, maar een camper kopen is nu even geen optie.

Caravelair

Ooit hadden we een caravan: een Caravelair Bamba 330.

Een caravan dan misschien? Hmmm… eigenlijk zien we dat niet zo zitten. We hebben kort een caravan gehad, maar gaven toen toch de voorkeur aan een tent. Natuurlijk denken we er wel eens aan. In de meivakantie – die in Nederland ook nog koud en regenachtig kan zijn – lijkt een caravan best een goede optie. Laatst zagen we een schattige Kip op Marktplaats, maar die had voor we het wisten een ander baasje gevonden. Misschien moeten we eens een caravan testen om te kijken of het inmiddels wel iets voor ons is.

Een andere vouwwagen

Campooz Ugly Betty

Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs spotten we Ugly Betty van Campooz.

Een vouwwagen vinden we nog steeds ideaal. Je slaapt van de grond, kan makkelijk bagage meenemen en je hebt de ruimte. Tegenwoordig zijn er ook zo veel mooie vouwwagens te koop. We zijn nog altijd een beetje verliefd op de beauty’s van Campooz. Het vouwwagenmerk presenteerde op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs de Ugly Betty, een tentje dat je aan de vouwwagen kunt bevestigen voor extra slaapplaatsen, maar ook los kunt opzetten. Zo maak je van een tweepersoons vouwwagen makkelijk een vierpersoons kampeermiddel. Verder kampeerden we fijn in de Camp-let Classic (lees hier maar), die ingeklapt (heel in de verte) wel wat weg heeft van de Alpenkreuzer. Over dat laatste merk gesproken: dat heeft ook weer mooie modellen sinds Doréma Alpenkreuzer nieuw leven heeft ingeblazen. De Cabanons vinden we trouwens ook altijd aantrekkelijk om te zien. Hier zijn we dus nog niet uit.

Dan toch een tent?

Noord-Holland Super

Onze oude Noord-Holland Super van De Wit.

We denken er sterk aan om alles nog eens rustig te bekijken en een jaar met een tent weg te gaan. Misschien onze oude Noord-Holland Super met een bijzettent en een extra luifel of wellicht schaffen we een iets grotere familietent aan. We hebben namelijk ook de wens om een keer zonder aanhangwagen op vakantie te gaan zodat we goed kunnen doorrijden en nog wat flexibeler zijn (lees: eindelijk eens Lyon bekijken in plaats van er altijd maar langs te rijden). Dat gaat zonder vouwwagen of caravan toch wat makkelijker. Dan moeten we natuurlijk wel een dakkoffer hebben, maar dat komt wel goed. Martine zegt namelijk dat we die van haar mogen lenen 😉

Je leest het goed: eigenlijk zijn we er nog niet uit. Gelukkig duurt het nog even voor de zomervakantie aanbreekt. En tot die tijd kunnen we binnen Nederland gelukkig nog gebruik maken van onze vouwwagen.

Keep you posted!

ANWB Kampeerkaart CKE
1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
2 antwoorden
  1. Kampeermeneer
    Kampeermeneer zegt:

    Jaahhh gewoon een andere vouwwagen natuurlijk! Wij zijn nog zo blij met onze Holtkamper. Maar zovn campooz of Bv een Aart Kok dat is echt al een stuk makkelijker dan de oude alpenkreuzer. Succes met de keuze iig.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *