Opvallende campinggasten: Eva en Eline en hun Volkswagen T3

Soms zie je kampeerders die opvallen vanwege hun bijzondere kampeermiddel. In onze nieuwe serie ‘Opvallende campinggasten’ vertellen kampeerders over hun opvallende kampeermiddel. Eva en Eline trappen af met hun oranje camper, een Volkswagen T3 uit 1983.

Vertel eens wat over jullie busje?
Het is een Volkswagen camper T3 uit 1983. Hij is oranje! Dat vonden we al een mooie kleur, maar sinds we het busje hebben helemaal. Er zit een keukenblokje in, een klein hefdakje dat we omhoog kunnen doen (‘het Torentje’), zodat we in het busje kunnen staan. De bank kan plat zodat er een comfortabel tweepersoonsbed ontstaat. De bijrijdersstoel kan 360 graden draaien.

Waarom hebben jullie voor een Volkswagen T3 gekozen?
Klein maar fijn, klassiek. We houden niet echt van nieuw, we zijn meer van de retro. En de broer van Eline heeft een Volkswagen T2. Zijn kennis (en enthousiasme) heeft ons geholpen om een technisch goede keuze te maken.

We zien een voorliefde voor oranje. Klopt dat? 😉
Ja, dat klopt! Mooie zonnige kleur. Daar word je toch vrolijk van! We houden van retro meubels en vaak komen de kleuren oranje en bruin dan terug. We hebben eerder naar andere busjes gekeken, maar deze was technisch gewoon het beste. En heel toevallig nog oranje ook.

Volkswagen T3

Jullie hebben lang naar de voortent gezocht. Hoe verliep dat?
Eigenlijk zit alles in de bus wat we nodig hebben. Bank, tafeltje, keukenblokje en bed. Ideaal als we één of twee nachtjes op pad gaan. Maar als we wat langer weg gaan of als het slecht weer is, dan is het fijn dat je nog wat buitenruimte hebt, waar je de tafel en stoeltjes bijvoorbeeld kan laten staan. Dus een voortent is ideaal. We wilde er wel een hebben die paste bij de bus. Nieuw zijn ze heel duur en als je echt de ouderwetse wilt hebben, moet je het geluk hebben dat deze nog helemaal compleet en heel is. We hadden al gezocht op verschillende fora en we hielden Markplaats goed in de gaten. Een paar keer hadden we een bod gedaan en ging de tent aan onze neus voorbij. Op een gegeven moment zag ik een tent voorbij komen die helemaal aan onze eisen voldeed: geschikt voor VW-busjes én oranje met bruin. Ik heb toen meteen een mailtje gestuurd in de trant van: ‘maakt niet uit wat hij kost, we willen hem hebben’. Niet de beste onderhandelingstactiek wellicht… Maar voor 100 euro mochten we hem komen ophalen. Hij was van twee mensen geweest die er in de jaren ’80 met hun Volkswagenbusje en surfplanken mee door Europa trokken. Ze zijn er altijd super zuinig op geweest.

Hebben jullie iets aan het interieur verspijkerd?
We hebben er een nieuw vloertje in gelegd. Hij was rood zeil, nu zeil met een levensechte parket-look.

Is het busje nu precies zoals jullie willen of heb je nog wensen?
We hebben nog wel wat wensen. Het winterseizoen willen we gebruiken om nieuwe gordijntjes en nieuwe bekleding voor de kussens te maken. Dit besteden we uit aan de moeder van Eva. We zijn nu volop op zoek naar passende stoffen.

Volkswagen T3

Gaan jullie er vaak mee kamperen?
We zijn er in de afgelopen maanden bijna ieder weekend mee op pad geweest. Het is ideaal, alles zit er in. Dus het enige wat we mee hoefden te nemen, was wat kleding en eten. Daarnaast proberen we verjaardagen van familie of vrienden die wat verder weg wonen te combineren met een weekendje weg. We hebben er vouwfietsjes bij. Dus dat is ideaal: busje neerzetten, fietsjes pakken en op de fiets naar de verjaardag. De volgende ochtend lekker rustig weer opstarten. Zo zijn we zelfs naar de bruiloft van mijn zusje in Bergeijk geweest.

Gaan jullie ook naar het buitenland met de Volkswagen T3?
We hebben in augustus onze eerste buitenlandse reis gemaakt, naar Denemarken. Dat vonden we wel even spannend, omdat onze langste afstand 300 km was geweest. Maar het ging prima. Denemarken is ook niet zo heuvelachtig dus dat was een perfecte testcase.

Hebben jullie onderweg veel bekijks?
Ja, heel veel bekijks! Op de snelweg zwaaien andere Volkswagenbusjes naar elkaar. Wij vinden het helemaal leuk als een T2 (het oudere broertje/zusje) van ons busje dat doet. Op de camping komen ook vaak mensen een praatje maken die er zelf vroeger één hebben gehad of er graag één willen. Onlangs kregen we van iemand een oranje emmer, die perfect past bij ons busje. Ze namen hem al meer dan veertig jaar mee naar de camping. Maar ze vonden hem beter passen bij onze camper en minder bij hun nieuwe camper. Wij zeggen ook wel eens tegen elkaar: “Moet je nagaan, veertig jaar geleden stond de hele camping vol met verschillende kleuren campertjes. Wat een feestje moet dat geweest zijn. Is toch wat anders dan wit en grijs.”

Volkswagen T3

De T3 geeft jullie veel vrijheid, zo te horen?
We wonen in Amsterdam. Dat is fantastisch, maar we vinden het ook heerlijk om in de weekenden naar buiten te gaan. Als we naar het strand willen, kunnen we naar het strand. Hebben we zin in bos, dan gaan we naar het bos. Ondertussen proberen we al onze vrienden ook enthousiast te maken voor een busje of een vouwwagentje. Dat lijkt ons helemaal leuk. Kunnen we ’s avonds lekker kaarten in de voortent.

Heb jij ook een opvallend kampeermiddel en wil je in deze rubriek? Neem dan contact met ons op!

[su_button url=”https://www.love2camp.nl/contact/” style=”flat” background=”#e86030″ size=”7″]Contact »[/su_button]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *