Opvallende campinggasten: Guus en zijn Land Rover Defender-aanhanger

Soms zie je kampeerders die behoorlijk opvallen. In onze serie ‘Opvallende campinggasten’ vertellen kampeerders over hun bijzondere kampeermiddel. Guus heeft een aanhanger mét daktent voor zijn Land Rover Defender. 

Omschrijf je kampeermiddel eens?
Het is een aanhanger met de body van een achterkant van een Land Rover Defender pick-up. Achter mijn Defender ziet dat eruit als één geheel. Ik heb het onderstel en de polyester hardtop op twee verschillende adressen in België gekocht. Eén ritje naar het zuiden en ik was voorzien (helaas toen niet met de Defender, zag er wel gek uit). Daarna heb ik er een daktent, luifel en een goed bed in gemonteerd.

Land Rover aanhanger

De Land Rover Defender met aanhanger.

Hoe kwam je op het idee om een kampeeraanhanger voor je Land Rover te kopen?
Ik wilde een aanhanger om mijn weekenden (zes keer per jaar bij de LandRoverClubHolland) goed door te komen en lekker te kunnen slapen. Ook als het koud is en/of regent.

Wat heb je er allemaal aan gedaan?
Toen ik de aanhanger eenmaal in huis had, ben ik aan de slag gegaan met het bed. Daarna heb ik de daktent erop gemonteerd en een luifel gezocht die helemaal om de aanhanger heen draait. Onder het bed zitten vier curver opbergbakken waar ik eten, drank, kleren en accessoires voor de luifel in kwijt kan.

Land Rover aanhanger

Hoeveel tijd heb je er in gestoken?
Tot nu toe tien dagen werk, maar ik ben nog niet klaar. Er moet nog een aluminium bak op de dissel voor een koelkast en om stoelen en een tafel in kwijt te kunnen. En aan de zijkant ga ik in het luik nog een keukentje maken. En er moet nog een accu en verlichting in. Alles kost veel tijd, maar dat komt goed!

Is het precies zo geworden als je in gedachten had?
Bijna, sommige dingen moet je eerst ervaren voordat je kan bedenken hoe je het wilt hebben.

Land Rover aanhanger

Wil je er altijd mee gaan kamperen?
Nee, ik gebruik hem alleen voor weekenden en korte tripjes. Voor langdurig kamperen vind ik hem niet geschikt.

Waar ben je er al mee geweest?
België, Frankrijk en Duitsland.

Heb je onderweg veel bekijks?
Mensen vinden het een leuk gek ding, maar hij is niet uniek. Als je oplet, zie je er meer rijden. Maar het is leuk om iets orgineels te hebben, dat brengt leuke reacties met zich mee…

Land Rover aanhanger

Ben je trots op je werk?
Zeker, alhoewel hij voor mij niet in showroomstaat hoeft te zijn. Als hij maar functioneel en technisch goed is!

Heb jij ook een opvallend kampeermiddel en wil je in deze rubriek? Neem dan contact met ons op!

Mobiel kantoor Kip Caravan
ANWB Camper en caravan van het jaar 2021
camping van het jaar
Fietsen Slovenië
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *