Opvallende campinggasten: Harry en Ellen en hun Magirus Deutz expeditietruck

Soms zie je kampeerders die opvallen vanwege hun bijzondere kampeermiddel. In onze serie ‘Opvallende campinggasten’ vertellen de eigenaren hierover. Dit keer is de beurt aan Harry en Ellen. Zij hebben een oude brandweerwagen omgebouwd tot expeditietruck. Daar willen we natuurlijk alles van weten.

Een brandweerauto als kampeermiddel?
Ons kampeermiddel is een voormalige brandweerauto uit Duitsland, namelijk een Magirus Deutz, type 130D7 4wd. Het bouwjaar is 1977. We hebben voor deze truck gekozen vanwege de 9-persoonscabine en  de onverwoestbare Deutz 6 cylinder dieselmotor. Daarnaast was het voor ons heel belangrijk dat de vrachtwagen vierwielaandrijving met grote terreinbanden had, omdat wij graag op plekjes willen overnachten die met een gewone camper niet te bereiken zijn.
opvallende campinggasten brandweerwagen

Gezellig voor de truck.

 
Hebben jullie de brandweerauto al lang?
De auto hebben wij ongeveer drie jaar geleden gekocht bij een vrachtwagendealer in de regio, die niet goed wist wat hij met dit ding aanmoest. Harry zag gelijk alle mogelijkheden die deze truck bood en de koop was daardoor snel gesloten. Vanaf dat moment hebben we er heel wat vrije uurtjes ingestoken om van deze brandweerauto een expeditietruck te maken.
Wat hebben jullie er zoal aan veranderd?
De houten banken in de achtercabine zijn vervangen door achterbanken van een Toyota High Ace, die tijdens de reis comfortabele zitplaatsen bieden voor vier personen. Deze kunnen worden omgebouwd tot twee 1-persoonsslaapplaatsen. Voorin zijn de originele stoelen vervangen door die uit een Fiat Croma. De gehele cabine is voorzien van vloerverwarming.

Als dit geen opvallende campingburen zijn…

De camperopbouw is volledig eigenbouw. Hij is in de werkplaats thuis gebouwd.  Nadat hij klaar was, paste hij precies door de deuren naar buiten. Dit was echt centimeterwerk. Door middel van een kraan is de gehele opbouw op het chassis geplaatst en verder afgemonteerd. De wanden zijn van 4 cm dikke sandwichpanelen. Het voordeel van deze panelen, is de sterke, lichte en goed isolerende constructie. Via Marktplaats hebben we overigens heel veel onderdelen goedkoper of tweedehands gevonden.

Veel opbergruimte

De opbouw is voorzien van een zonnecollector – om de huishoudaccu op te laden –,  vloerverwarming, een 3-pits gasfornuis en gasoven, afzuigkap, koelkast met groot vriesvak, toilet, tv/dvd/radio, ledverlichting en klepkasten met rvs hang- en sluitwerk rondom. Onder de zitplaatsen is zeer veel opbergruimte. Onder het vaste bed achterin is ook veel bergruimte voor bijvoorbeeld de tuinset en de boodschappen. De kussens voor de banken hebben we op maat laten maken. Het interieur is uitgevoerd in moderne kleuren en alles is volledig zelf gemaakt en gemonteerd.

Cabine met dakterras

Aan de buitenzijde is de camper voorzien van twee luifels. De luifel aan de camperopbouw is tevens voorzien van voor- en zijwanden. Bovenop de voorcabine hebben wij een dakterras gemaakt dat we kunnen bereiken middels een ladder. Tijdens onze reizen vervoeren we hier onze mountainbikes op.
Is de truck nu klaar of hebben jullie nog wensen?
Alles wat tot nu toe is gemaakt en uitgedacht, is volledig naar onze eigen wens uitgevoerd. Na iedere reis ontstaan er echter weer nieuwe ideeën, waardoor deze truck nooit af zal zijn. Onze grootste prioriteit op dit moment is om de gehele truck in een mooie kleur te (laten) spuiten.
Zijn jullie er al vaak mee weggeweest?
We zijn drie zomervakanties met deze truck weg geweest. Onze favoriete vakantiebestemming is Scandinavië. We hebben een voorkeur voor Zweden. Hier zijn we al meerdere keren met deze truck geweest. In Zweden hebben we de Wildernisroute gereden en op de Stekenjok overnacht tussen de rendieren en in de sneeuw. Ook de Hardanger Vida in Noorwegen was voor ons zeer de moeite waard. Duitsland was voor ons tot nu toe alleen maar een doorreisland, maar de volgende reis willen wij ook hier wat langer verblijven. Tussendoor hebben we ook Valkenburg en Zeeland bezocht.
Hebben jullie veel bekijks met de truck?
We hebben ontzettend veel bekijks! Soms wel eens teveel 🙂 Bij iedere tankstop en overnachtingsplaats worden we wel aangesproken. Tot nu toe zijn alle reacties positief en wil men graag weten hoe of wat en het liefst ook even binnen kijken. Dit mag van ons altijd. We zijn trots op ons project en dan vooral omdat we alles zelf hebben gedaan en uitgedacht.
opvallende campinggasten brandweerauto

Rood tussen al het wit. Wij vinden het een verademing.

Wat zijn we vergeten te vragen over jullie kampeermiddel?
We kunnen wel een boek vol schrijven over dit project. We zijn van plan om nog vele jaren te genieten van deze truck en samen met onze ouders en kinderen mooie reizen te kunnen maken. Het leuke van een project als dit is dat je iets unieks kunt bouwen en wat niet zomaar op iedere straathoek te koop is. Als er mensen zijn die meer willen weten, mogen ze natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Ontroerende momenten

Harry is de ontwerper en de bouwer van deze truck. Ellen heeft zich vooral bemoeid met de inrichting en het lichte kluswerk. Onze kinderen (Marcel van 17 en Jarno van 15) hebben ook vele uurtjes met hun vader doorgebracht in de schuur. Het samenwerken bestond uit mooie, soms ontroerende (leer)momenten waar we heel erg fijn op terug kunnen kijken.

Heb jij ook een opvallend kampeermiddel en wil je in deze rubriek? Neem dan contact met ons op!

[su_button url=”https://www.love2camp.nl/contact/” style=”flat” background=”#e86030″ size=”7″]Contact »[/su_button]

Meer opvallende campinggasten op Love2camp

Eva en Eline en hun Volkswagen T3 uit 1983
Norbert en zijn Volkswagen T2B uit 1978
Jelte en zijn hangmat

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *