Volkswagen T2 Westfalia Berlin 1

Opvallende campinggasten: Norbert en zijn Volkswagen T2B uit 1978

Soms zie je kampeerders die opvallen vanwege hun bijzondere kampeermiddel. In onze nieuwe serie ‘Opvallende campinggasten’ vertellen kampeerders over hun opvallende kampeermiddel. Norbert heeft een Volkswagen T2B 1978 2.0 injectie in de Westfalia Berlin-uitvoering. Zijn T2B is niet alleen om te kamperen, maar ook voor dagelijks gebruik.

Waarom heb je juist deze camper gekocht?
Vanwege de uitvoering en de originaliteit. En natuurlijk de beleving. Als je er in zit, is het alsof je teruggaat naar de jaren ’70. Via een buurman die een T1 heeft, hoorde ik zo’n tien jaar geleden over dit busje. Hij stond in Californië, waar hij zeventien jaar had stilgestaan. De T2 was in slechte staat, maar hij had altijd in een droog klimaat gestaan en er was niet mee grommend. Soms kom je van die hobbyprojecten tegen waar veel aan gerommeld is waardoor je uiteindelijk allemaal verrassingen tegen komt qua bedrading en andere narigheid. Dit was een uitermate geschikt project om mee te starten. Alles zat er in. Uiteindelijk hebben we hem dus naar Nederland laten komen.

Volkswagen T2

Norbert met zijn vriendin en oudste dochter voor de T2.

Wat heb je er allemaal aan gedaan?
Het plaatwerk had aardig wat roest en deuken en het meubilair was vergaan. Ik ben begonnen met het achterstallig onderhoud. In totaal heb ik er zes jaar over gedaan om hem in de huidige staat te krijgen. Het interieur heb ik bijvoorbeeld van a tot z in originele staat gerestaureerd. Drie jaar geleden is de een na laatste fase voltooid. Toen heb ik het plaatwerk gedaan en hem helemaal laten spuiten.

Heb je nog wensen voor je T2?
Hij ligt nu helemaal uit elkaar. Ik ben druk aan het werk om de motor, versnellingsbak en het stuurhuis te reviseren. Daarna is hij helemaal naar mijn wens.

Volkswagen T2 Westfalia Berlin 1

De Volkswagen T2 op de brug

We zagen dat je busje ook een prominente rol speelt bij je eigen restaurant? Hij is ook wel fotogeniek…
Ja, maar daar heb ik hem niet eens voor gekocht. Zo van: ‘kijk mij eens rijden in een aparte bus’. Het is een beetje zo gegroeid dat hij veel mee gaat, al is dat wel een goede zet geweest. Voor de zaak doe ik veel buitenactiviteiten. Nu met het paddenstoelenseizoen gaan we er bijvoorbeeld mee op pad om paddenstoelen te hunten. Ik heb ook een originele Westfalia-aanhanger, die ik later heb aangeschaft. Hier past een Green Egg in die ik wel eens gebruik voor demonstraties of voor foodfestivals. Als de Green Egg eruit is, is het weer gewoon een bagagewagen. Die nemen we niet altijd mee op vakantie, maar vaak wel.

Waar ben je al geweest met je T2?
Hij heeft heel Europa gezien: Italië, Frankrijk, Zwitserland, Ardennen, Oostenrijk en Nederland. Heerlijke momenten die ik nooit meer vergeet. Ik kan niet wachten om er weer mee op pad te gaan met mijn begin oktober geboren dochtertje, mijn oudere dochter en vriendin. Ik heb mijn T2 ook voor dagelijks gebruik. Ik kan hem wel binnen zetten met een doek er omheen, maar ik geniet er liever elke dag van.

Volkswagen T2 Westfalia Berlin

Norbert ging afgelopen zomer nog met vrienden naar Oostenrijk, natuurlijk met de T2

Heb je onderweg veel bekijks?
Zeker! Iedereen heeft wel eens zo’n busje gehad, lijkt wel. “Mijn vader had er vroeger zo eentje”, zeggen ze. Of: “Had ik die van mij maar nooit weg gedaan.” Ook steken mensen onderweg vaak hun duim omhoog. Als je eenmaal op de camping staat, heb je er ook genoeg aanspraak mee. In Nederland vinden mensen je vaak pocherig met een mooie auto, maar zo’n busje vinden ze leuk. Mensen krijgen een glimlach op hun gezicht als ze mijn busje zien en dat maakt mij ook vrolijk.

Heb je alweer kampeerplannen?
Volgend jaar willen we richting Italië. Waarschijnlijk naar het Comomeer. Over de reis doen we dan een dag of vier, want dat is al vakantie. Onderweg stoppen we bijvoorbeeld in de Ardennen, Duitsland en Zwitserland. De T2 kan bij wijze van spreken 120 km/uur rijden, maar ik rij er maximaal 90 of 95 mee. Het is gewoon een oud blokje en daar moet je niet te hard mee rijden. Dat doe ik alleen als ik af en toe moet inhalen. We hebben al veel landen gezien, maar afgelopen jaar is de vakantie door alle drukte voor het eerst een beetje in het water gevallen. Toen ben ik alleen met vrienden naar Oostenrijk geweest.

Volkswagen T2 Westfalia Berlin

Waar slaapt je pasgeboren dochter volgend jaar?
Dat is fantastisch: in de bestuurderscabine kan je een hangmat plaatsen waarin kinderen tot een jaar of vier meesterlijk in kunnen slapen. Google maar eens ‘hangmat T2’. Mijn oudere dochter gaat ook mee. Zij slaapt in een tentje naast de bus.

En dan verhuur je de T2 ook nog eens. Hoe is dat zo gekomen?
Mijn vriendin kwam ermee. We verhuren hem via PaulCamper. Zie deze link naar mijn pagina. Afgelopen jaar zijn we er voor het eerst mee begonnen en inmiddels hebben we hem al een keer of zes verhuurd. De opbrengsten van de verhuur steek ik in het onderhoud. De mensen komen hem met een smile op hun gezicht weer terug brengen en willen hem het liefst houden. We krijgen echt positieve reacties.

Volkswagen T2 Westfalia Berlin

Heb jij ook een opvallend kampeermiddel en wil je in deze rubriek? Neem dan contact met ons op!

[su_button url=”https://www.love2camp.nl/contact/” style=”flat” background=”#e86030″ size=”7″]Contact »[/su_button]

 

Meer opvallende campinggasten op Love2camp

Eva en Eline en hun Volkswagen T3 uit 1983

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *